Supper dengan Nasi Goreng Sotong Berlada Hitam


Ada yang tak tahu maksud supper?

Supper ni lebih kurang makan lewat malam. Ikutkan lain tempat lain maksud supper ni tapi kat Malaysia dan Singapura Supper ni bermaksud makan lewat malam antara pukul 9.00 malam hingga ke tengah malam selepas dah ambil dinner ya. Untuk lebih info pasal supper ni korang boleh baca kat Wikipedia.org.

Sebenarnya nak upload gambar kek yang dibuat semalam, tapi kemalasan pulak nak transfer gambar dari phone ke lappy. Petang-petang kang la upload eik. La ni jamu mata ngan Nasi Goreng Sotong Berlada Hitam, yang tak berapa nak cukup bahan ni gara-gara kehabisan stok sayuran yang boleh di "humban" ke dalam Nasi goreng ni.


Tuk resepi Nasi Goreng Sotong Berlada Hitam ni korang hentam je la nak letak apa, panjang cerita korang letak la, 
  • Nasi putih mengikut kuantiti bilangan orang yang nak makan,
  •  Lada hitam yang ditumbuk dengan bawang putih
  • Sotong ke Udang ke isi ayam ke ikut suka hati korang la
  • Bawang besar 
  • Sos tiram dan garam 
  • Sayur-sayuran
  • Nak lagi kick or lagi pedas beberapa biji cili padi yang dipotong kecil2
  • Telur
Pastu masak mengikut kepakaran masing-masing eik.

Okey la nak masak tuk makan tengah hari pulak.. Daaaaaa!!!!!!



2 comments:

  1. sedapnye...cantik header baru kat atas tu..:)

    ReplyDelete
  2. terimalah award ni ye...

    http://kunangkunang3017.blogspot.com/2011/07/award-dari-ila-cheq-sue.html

    ReplyDelete