Bila dihadapan cermin...


Kebiasaannya bila korang berada dihadapan cermin apa yang korang fikirkan? Adakah :
  1. Eh ada jerawat baru tumbuh la Ù sesambil membelek-belek muka kat depan cermin
  2. Kusamnya muka , ada sunburn pulak tu Ù sambil berkira-kira nak tukar jenama pencuci muka , pelembap muka dan pencerah muka yang baru
  3. Erk ada kedutan la kat mata, tuanya dah aku...Ù Grrrr penipu punya set kecantikan ni, kata boleh hilangkan kedutann #@*&%^ @ Arrrggghhhh mata dah jadi mata panda nih nak buat camna ni
  4. Nak kena touch up sikit muka ni, baru nampak cantik, mesti ada yang puji nanti, so memula nak pakai toner, then pakai pelembab pastu pakai ni, pasni pakai tu, bla bla bla bla
  5. Rambut aku..camna ni nak buat gaya apa, kusutnya rambut aku!!!
  6. Nak pakai gaya tudung ala siapa pulak ni eik, gaya wardina dah lapuk, gaya hana tajima okey jugak ni, tak pun buat gaya tudung sendiri jer la, mana tahu ada yang berminat boleh buat tutorial kat blog...hehehe
  7. Matching tak baju dan tudung ni eik...
  8. Lantak la muka nampak pucat sekali pun, bukan ada yang kisah pun 
  9. Blur, fikiran kosong, pandang cermin macam tembus , ada cermin ke tidak... ada aku kisah muahahaha...
Tapi,

Berapa ramai antara kita yang sewaktu mula-mula menghadap cermin tu membaca doa lebih kurang seperti dibawah:
Ertinya: Segala Puji bagi Allah yang memperbaiki diriku, perbaikilah budi pekertiku.


Dan sebagai peringatan, Syaitan akan cuba menghasut anak-anak adam untuk melakukan kesilapan even ketika kita menghadap cermin, Pe kata korang layan video kat bawah ni  



Ingatlah :


4 comments:

  1. sejak ada anak ni dah takde masa nak pandang cermin lama2..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Alhmdulillah dan terima kasih sbb sentiasa mengingatkan sy yg selalu lupe akan nikmat Allah..
    sesungguhnyer sy masih lg memiliki wajah yg sempurna..Alhmdulillah, cume perlu amalkan doa tu supaya perilaku turut sempurna..sempurna sbgai ibu & isteri mithali,ameen~~

    ReplyDelete