Off to Terengganu



Hujung minggu lepas dah merasa berbuka dan bersahur kat Lipis. Minggu ni pulak plannya selepas solat Jumaat ni nanti akan bertolak ke rumah PIL di Paka Terengganu.

Apa yg menarik untuk berbuka nanti ya?

Mungkin bagi anak perantau cam my hubby ada makanan terengganu yang teringin sangat dia nak makan time bulan puasa ni. Contoh cam bubur lambuk, sata, kuih akok mmmm apa lagi eik?

Saya pulak tak de spesifik makanan yg teringin nak makan. Mungkin sebab saya jenis yang simple tak kisah berbuka apa pun.

Korang pulak kalau balik kampung masakan apa yang korang teringin sangat nak rasa?

3 comments:

  1. laksa kak!makan laksa kuala kangsar tanpa jemu walaupun org laen kata laksa kuala kangsar tk sedap..huhu..tetap dia jugak yg dicari2..

    ReplyDelete
  2. kty pun jenis tak kisah makan pe..cuma kalo leh mesti pedas skit.

    ReplyDelete
  3. cari ikan segar dan masak. kat tmpt saya boleh dpt ikan segar. en suami suka kalau dapat

    ReplyDelete