Rezeki buat Penjawat Awam



Syukur Alhamdulillah, ada rezeki untuk syawal tahun ni. Boleh la ngendeng duit raya ngan hubby รกdengan harapan hubby baca entry ni, muahahahaha!!!! (^_^)

Bila sebut pasal bonus ni teringat zaman bekerja dulu, last dapat bonus raya masa tahun 2006, bonus ke? Tak, sekali-kali bukan bonus even dapat duit tambahan separuh gaji time sebelum raya tahun tu. Kalau tahu la nak di potongnya separuh gaji masa bulan terakhir bekerja kat company tu tak denya saya rajin nak hantar surat letak jawatan secara rasmi.

Rasa bodohnya la time tu kenapa la saya tak blah bodoh je macam seorang kawan satu pejabat dulu. Untung jadi manusia berani macam dia, blah bodoh lepas dapat gaji tanpa bagi surat perletakan jawatan, even satu tindakan yang tak "professional" tapi gaji sebulan selamat. Tu la baik hati sangat kan senang-senang je kepala dipijak orang.



2 comments:

  1. kenapa dia nak potong gaji pulak? aik

    ReplyDelete
  2. haa...potong gaji... hishhh napa nak kena potong plak?????


    wahh hubby govn ye..leh la ngendeng kakakakakak

    ReplyDelete