Baik Buruk Menjadi seorang Blogger


Siapa ngaku dia seorang blogger sila angkat tangan! Eh silap kalau korang angkat ke tak angkat ke bukan saya nampak pun kan, nak senang kalau nak ngaku korang blogger atau tidak sila tinggal komen kat sini eik.

Tapikan kalau dah namanya ada blog tu kira blogger la kan, tak kira la rajin update ke once in a blue moon ke korang update, belasah je la...janji korang ada blog.

Jadinya sebagai seorang blogger korang mesti dah masak ngan dunia berblog ni kan. Even korang masih baru pun sikit sebanyak mesti dah boleh nampak apa kebaikan dan keburukan dalam dunia alam maya ni. Eh jap perlu ke ahkak nak kena senarai satu persatu kebaikan dan keburukan berblog ni?

Tak yah la kot, senarai sikit-sikit cukup la pastu korang sambung eik apa kebaikan dan keburukan berblog pada korang. Tapi rasanya untuk kebaikan berblog tu, jawapan yang popular  mesti , dapat ramai kawan, dapat duit sampingan, dapat belajar sesuatu dari info yang dikongsi, tahu restoran mana yang sedap, dapat cuba resepi baru dan.....bla...and bla...and bla.... (korang sendiri sambung la pulak eik)

Untuk keburukan berblog pulak ce tengok kat bawah ni:

Tak kena gaya boleh kena saman


Kalau asyik duk depan PC/lappy boleh gemuk jadinya 


Sibuk nak buat entry sampai lupa anak dan pasangan


Terbawak-bawak gaya penulisan di blog ke dunia sebenar (terutama kat pelajar la)

Emmmm ada ke yang sampai jadi camni?


13 comments:

  1. aku blogger.
    blogger tak berapa tegar.
    blogger yg masih segan2 nak snap gambar di khalayak ramai. tabik la kat blogger yg boleh update detail setiap masa aktiviti diorang....

    sebagai seorang blogger kene pandai kawal diri supaya tak jadi macam contoh yg diberi...

    jangan biar blog menguasai andaaaa....

    ReplyDelete
  2. perkongsian yang menarik kak :) semoga kita tak jadi macam tu ye....

    ReplyDelete
  3. Manfaatkanlah kemudahan yang diberikan...

    ReplyDelete
  4. yah, nampak dah kebaikkan dan keburukkannya. nice entry,..Like=)

    ReplyDelete
  5. memang kalau dah berblog tak jadi keje. kena bijak bahagi masa dan disipin kan diri

    ReplyDelete
  6. hehehhe... dah melepasi tahap max addicted to blog... ;)

    now dah jadi suam2 kuku jer.. as long update & merayau2 ke blog kengkawan.. enuf dah...

    anak2 makin mbesar, x leh lelama adap blog sgt..

    ReplyDelete
  7. huhu lawak la tgk yang keburukan tu...

    yang penting..blog2 jugak..keje kena siap & perfect ok

    ReplyDelete
  8. ini blog ke website ni? kalau betul blogger cuba try komen kat blog rojak sebab nak suruh angkat tangan memang rojak tak nampak punya.

    ReplyDelete
  9. takutnyer sampai macam gambar last tu...

    ReplyDelete
  10. apa pun semua benda mesti ada batasannya..

    ReplyDelete
  11. kihkihkih kelakar la kartun tu.. sy tak berapa tegar.. rs nk update sy update rs x nk update juz singgah kt blog kwn2 ^_^

    ReplyDelete
  12. http://dehumairachocshouse.blogspot.com/2011/09/promosi-untuk-bakal-pengantin.html

    JOM TENGOK SINI...;)

    ReplyDelete
  13. uhuhu..alhamdulillah stkt ni asek dpr yg kebaikan j..keburukan mcm cnth2 d atas xpenah tejadi lg..hew2 :P

    ReplyDelete