Jangan mudah terpedaya dengan Khabar angin


Still entry berkisar tentang facebook. Ikutkan dah banyak khabar angin pasal facebook ni, awal tahun hari tu pun heboh pasal kekonon facebook akan ditutup ( Baca entry "Ala sekadar rumors jer tu..." untuk refresh balik). Semalam terbaca status member kat wall FB kata kekonon perubahan yang dibuat facebook kebelakangan ni menandakan yang pengguna facebook akan dicharge . 


Boleh percaya ke?


Kalau betul la Mark Zukerberg nak charge penggunaan facebook, maknanya kat sign up page facebook tu dia kena tukar, tak boleh guna ayat "It's free and always will be" la dah kan?




Pic credit to : www.huffingtonpost.com
Ana : Duk dalam dunia alam maya ni kita mmg kena berhati2 dengan satu2 cerita or berita, sah kan dari mana sumbernya dahulu, search betul atau tidak berita tu baru boleh nak percaya, jangan main serkap jarang je tanpa tapis.

3 comments:

  1. terjejas ke kalo kene caj? sy on fb pun bkn buat apa jgk. tgk je. cm kt situ la blh jmp kwn2 lm.

    ReplyDelete
  2. huhuhu..kalo kene chrge p0n, nk bwat mcm mane..tgu j laa account fb kene delete..hohoho :P

    ReplyDelete
  3. jgnla senang2 nak percaya kan kak..dulu heboh kata blogger nak kena tukar gmail..tp amie masih guna yahoo

    ReplyDelete