Jika anak berblog adakah....


Sambungan entry sebelum ni  Pro dan Kontra anak berblog .

Jika Anak Berblog Adakah....


Jangan sampai jadi camni plak eik, mentang-mentang makbapak baca blog korang, korang pun dah malas nak bercerita / berbual mulut ke mulut dengan makbapak korang.

Komunikasi yang baik adalah secara eyes to eyes contact antara ibubapa dan anak


Ambil tahu apa yang anak blog kan, bagi nasihat jika anak tersimpang dari etika berblog.

Sangat-sangat tidak digalakkan berblog, jika sampai terjadi camni

Hmmmm....Pendapat korang?
Apa salahnya kan jika anak boleh dapat duit dengan berblog, dia kongsi tanggungjawab bayar bil tenet, at least mengajar dia erti bertanggung jawab dan bertimbang rasa!


4 comments:

  1. :) kenalah pandai menjaga disiplin....

    xsalah rasanya

    ReplyDelete
  2. yang pasti, pimpinlahh anak2 k arah yg betol dlm berblogging ^_^

    ReplyDelete
  3. emm..susah nak komen ni.boleh tulis tapi jgn sampai semua bende nak share kat blog.bahaya tu

    ReplyDelete
  4. rasa mcm penat nak mendidik anak zaman teknologi skrng ni kak...huhuhu

    ReplyDelete