Lightbox di blogspot ; Menarik jugak!


Pengumuman terbaru dari Blogger Buzz berkaitan penggunaan Lightbox untuk view image di entry untuk blogger/blogspot. Kalau sebelum ni sesiapa yang nak letak lightbox kena bersusah payah cari code lightbox untuk diletak kan kat templates, saya pun pernah jugak letak code lightbox ni tapi kat blog satu lagi la.

Bermula semalam (19hb Ogos 2011) dah tak payah susah - susah nak letak code lagi dah, sebab blogger dah automatik pasang lightbox kat setiap blog. sonang citer nak tahu camna rupa lightbox ni ce korang klik kat mana-mana gambar kat entry ni atau mana-mana gambar kat post di blog yang guna blogspot.

Sedikit snapshot tentang lightbox dari Blogger Buzz kat bawah ni:


Klik je kat mana-mana gambar tuk lihat:





3 comments:

  1. saya masih tak paham..tapi takpe..slow slow kena baca kasi faham..:P

    ReplyDelete
  2. betul betul. senang blogspot guna lightbox. senang usha gambar :)

    ReplyDelete