Perlu ke ada pagar (Baby Gate) ?


Masih bertangguh mencari pagar untuk diletak di sempadan antara ruang depan dan bahagian belakang (ruang dapur dan bilik air) .nak mencari pagar cam kat bawah ni mahal jugak, nak buat pagar sendiri kerajinan tak menjengah lagi...

Yang ko berangan nak baby gate camni memang la mahal!
 Kalau tak letak baby gate a.k.a pagar ni ada Ainul merayap masuk ke bilik air pulak.  Sebelum ni masa dia hanya pandai meniarap tak pe jugak lagi nak halang ngan kusyen je (nampak sangat tak berdaya usaha mak bapak nya kan, kusyen je?)

Tapi bila dah Ainul pandai buat camni


Nak tak nak for safety reasons kena buat pagar jugak la, tapi camna pulak kalau dah letak pagar nanti, cerdik sangat anak mama ni dibuat pulak aksi camni

Ada pagar pun dah tak berguna kan?

3 comments:

  1. amboi anak omputih dlm video ni..bijak gak tu sblm lompat..letak bantal dulu..tp skill x tajam lg..kepala tetap terkena lantai..adeii..kita plak rasa nak menjerit sakit...

    ermm..pd eija tgk kelasakan anak jg,mmg la kalau ikutkan elok pasang dr x pasang..tp pengalaman anak eija yg pertama dulu..alhamdullillah w/pun rumah bertingkat..tp x pernah lg anak jatuh tangga or cuba2 nak merayap ketangga..

    ReplyDelete
  2. sweet dan bijaknye budak dlm video tu.. macam sy walau anak dah 2 thn lebih mmg penghadang antara ruang tamu dan dapur tak tanggalkan lagi.. ank dara sy tu terlampau rajin takut dia masuk dapur dan memasak.. x pasal2 hangus quarters tu ^_^ tapi kat bilik air tak letak sebab senang dia nk kluar masuk buang air ^_^

    ReplyDelete