Siapa nak "Surat Cinta"?


Surat Cinta?

Lama dah tak bersurat-surat cinta ni, zaman bercintan cintun dulu rajin jugak la buat surat cinta tapi bukan surat cinta biasa, surat cinta meluahkan rasa ketidak puasan hati. Hahaha faham apa maksudnya tu?

Means kalau time merajuk dan malas nak bercakap baru la buat surat cinta tu. Sms, sms jugak buat surat cinta tu untuk merasa pengalaman orang dulu-dulu bercinta dengan berbalas-balas surat tapi meluah isi yang lain. Hehehe.

Korang pernah berutus surat cinta tak?

Sekarang bila dah berkahwin ni tak main surat cinta dah, masa setahun duduk berjauhan dulu kitaorang guna "email cinta" pulak. Senang type dan send jer, even dah duduk sekali sebumbung ni pun ada jugak menggatal bila time merajuk dan malas nak bercakap hantar email je tak pun chating kat FB. Boleh camtu?

Eh jap bukan nak story pasal "Surat cinta" cintan cintun tu, sebenarnya nak story pasal "Surat Cinta" Bernilai RM300.00.


"Surat Cinta" Bernilai RM300.00. ?

Boleh agak kan dari siapa ?

Hihihi ni istilah saya je, if hubby bawak ter"over" laju tu, beringat je la jangan sampai dapat surat cinta , sayang tau nak keluar duit RM300. Bagi saya RM300.00 tu boleh beli macam-macam.

Okey la kat bawah ni nak share info dari Team Ultimate-X. tentang jalan-jalan yang berkemungkinan korang boleh dapat "surat cinta" bergambar if korang memandu melebihi had kelajuan yang dah ditetapkan. Betul tak betul tu kita tolak ketepi yang penting beringat sebelum melayang RM300.00 ya.



PLUS North Bound (ke Utara)
*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)
*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound
*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h


NKVE East/North Bound
*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km


NKVE West/South Bound
*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound
*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

Kesas West Bound
*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

East Coast
*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.

SPEED TRAPS IN JOHOR South Bound
*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng

North junction
*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG
North Bound
*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
*PenangBridge at island end.Speed limit 80km/h.

South Bound
*PenangBridgeisland end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.

SPEED TRAPS IN PERAK
North Bound
*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound
*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
*Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.

3 comments:

  1. minta2 tahun ni takdelah dpt surat cinta...hehehe

    ReplyDelete
  2. kalau surt cinta yg ni, tak mau lah..lbh baik xdpt.he3

    ReplyDelete
  3. keh..keh..keh..

    kina dulu pun selalu bg supra surat cinta masa cintan cintun dulu. kalau gaduh pun bg surat cinta jugak. kat situlah kina luahkan ketidakpuasan hati. sebabnye kalau face to face tak tercakap semuanya. kadang² tue leh lupa ape yg nak luahkan. sebab tue kina suka bg surat cinta.

    tapi sekarang dah x bg dah... alhamdulillah lah..sebab dia pun x buat hal. kalau ada yg kina x puas hati kina bg sms je. walaupun x panjang tapi ayat makan dalam punyer. hehehehehehe....

    ReplyDelete