Soalan Ramalan Bahasa Inggeris kertas 2 UPSR 2011


Dalam entry sebelum ni ( Soalan Ramalan Bahasa Inggeris UPSR 2011 ) dah bagi hint sikit pasal soalan spot atau soalan yang kekononnya akan keluar. Cumanya dalam entry tu tertinggal satu soalan yang di ramal akan keluar.

Nujum Pak Belalang kat rumah ni membuat ramalan soalan  yang bertemakan 'HELPING THE ANIMAL' akan keluar utk UPSR 2011 kali ini. Biasanya binatang yg akan ditanya ialah KUCING (CAT) or KITTEN (anak kucing) or BIRD (burung). Soalan 3 ini biasanya memerlukan calon menyelitkan unsur2 murni spt membantu binatang atau sayangkan binatang.


Menurut Nujum pak Belalang,  SOALAN 3 kertas 2 Bahasa Inggeris merupakan soalan killer iaitu KARANGAN / ESEI dengan markah 15 merupakan penentu untuk dapat A.

So pada yang memang mencari soalan - soalan spot boleh pertimbangkan la ya. lagipun kan baru ni ada kes pasal penderaan binatang , pepandai la korang ya!

Update 14hb sept 2011 : Mungkin boleh pertimbangkan soalan berkaitan disengat binatang seperti lebah barangkali, dipatuk ular atau digigit serangga mungkin!

6 comments:

  1. thank 's alot la ka...

    ReplyDelete
  2. thanks . hope ape yang ditulis akan keluar ! <3

    ReplyDelete
  3. gud luck!sume calon upsr!
    yg pnting just chill n relax jngn gopoh. n thanks kpd owner blog ni..hrp2 klua laa esok

    ReplyDelete
  4. t. kasih lo bebanyak. harap2 masok ler~ gementar dah nihhh

    ReplyDelete
  5. section 1 n 3 keluar...
    thankss bg tahu ..
    nsib baik tngok blog ni ...

    ReplyDelete
  6. section 1 n 3 keluar...
    thankss bg tahu ..
    nsib baik tngok blog ni ...

    ReplyDelete