Google+ profile vs. Blogger profile


Baru ni keluar masej promosi tukar dari  Blogger profile ke Google+ profile

Kekononnya nak tekan link Learn more tu tuk tahu lebih lanjut, tapi tah camna boleh tertekan kat butang Get started. Pastu boleh pulak jadi kalut sampai sedar-sedar je dah selesai pertukaran dari Blogger profile kepada Google+ profile. Huhuhuu buat naya je tak pasal-pasal bila tinggal komen jadi keluar nama penuh

Ada yg tak cam bila guna nama penuh ni kan sbb dah terbiasa dgn nama anamarza
Memang kalau tekan link kat nama tu , automatik akan keluar Google+ profile cam kat bawah ni:


Pastu mula la duk cari camna cara nak tukar balik ke Blogger profile yang asal , nasib baik berjumpa dan dah berhasil pun. Buat masa sekarang ni, masih berkenan dengan yang dibawah ni.

Eh baru perasan, tak edit lagi profile tang cahaya mata tu, terlupa nak include Ainul sekali  :-)

Pada yang nak tahu lebih lanjut berkaitan pertukaran Blogger Profile ke Google+ profile boleh baca Frequently asked questions about switching to a Google+ profile (Cara nak tukar balik dari Google+ profile ke Blogger profile pun ada diterangkan kat situ).

Ana : Kurang berminat nak guna identiti asal, lebih selesa dengan nama anamarza di dunia blogging ni!

6 comments:

  1. :) best ke tukar???

    boleh undo tukar balik x?

    ReplyDelete
  2. Stuju tu, lbh suka guna yg asal kan.

    ReplyDelete
  3. takut nak ubah2 nanti hilang pulak..suka yang asal je..
    tq info

    ReplyDelete
  4. kalau saya pun tak minat nak guna sbb google akaun nama penuh...

    salam kenal, datang dari blog kakyong..:)

    ReplyDelete
  5. nama awal/asal berblog ni sudah dikenali.. kalo tukor nanti org confuse pulak..

    ReplyDelete
  6. salam kenal..

    sy pon mengalami masalah yg sama gak...ter get started plak....dan akhirnye sy penin nk update blog sy...boleh ke tukar balik pada yg asal?

    ReplyDelete