Jangan lupa lock pintu kereta


Peringatan untuk kita semua, sentiasa pastikan semua pintu kereta dikunci sebelum memulakan pemanduan. Jangan lupa pastikan semua pintu ditutup rapat dan lock pintu kereta terutama kepada ibubapa yang keretanya tak de auto lock. Jangan sampai kejadian seperti dalam video kat bawah ni terjadi kat anak kita ya.




Make sure jugak, time tgh drive tu anak-anak tak gatal tangan main buka buka lock pintu atau buka pintu terus. Kalau rajin gunakan lah kemudahan yg dah ada kat kereta tu cam make use Child Safety Lock yg duduk agak tersorok di sisi pintu tu ya. Bagi yg tak pasti Child safety Lock tu cam gambar kat bawah ni:

Pic credit to http://www.aclassinfo.co.uk 


2 comments:

  1. aku tgk video tu 2 minggu lepas kot.. mak ai.. berderau darah bila tgk bby tu tergolek. sebbaik takde kete gilis budak tu tau!

    ReplyDelete