Memandu dengan akal bukan dengan ......


Rasanya ramai antara kita yang tak berkenan dengan pemandu yang tak berhemah tul tak?

Bukan setakat geram dan marah sahaja, ada yang sampai menyumpah bila tengah elok memandu tetiba ada je kereta yang tetiba menukar lorong tanpa memberi signal terlebih dahulu. Pernah jugak terserempak dengan kereta yang nak keluar dari simpang cam teragak-agak nak keluar, bila kereta dari kedua-dua lorong dah makin menghampiri , boleh pulak dengan selambanya dia keluar dari simpang. Kalau terus pecut laju tak pe jugak, ni tak main ikut suka hati dia je bawak slow , tak ke menyusahkan orang lain.

Kalau korang kan apa reaksi korang bila berhadapan dengan pemandu yang tak berhemah camtu?

Agaknya kan diaorang yang main redah je keluar simpang atau tukar lorong tu punya keyakinan yang teramat tinggi kot. Keyakinan yang diaorang TAK AKAN accident. Keyakinan tak bertempat!

Cam video kat bawah ni, nasib baik selamat.






So, sila merajinkan diri anda untuk lihat SIDE MIRROR sebelum MENUKAR LORONG ketika memandu Ya!.

Pesanan khidmat masyarakat ini dibawa khas oleh Anamarzablog.com (^_-)

4 comments:

  1. ske2 hati j maen masuk lane kanan mcm tuuu..penah jgk kaklimah menghadapi situasi mc ni..maen msuk lane kanan mcm tuu j, tanpa signal n kaklimah memg dh dkt dgn kete tuu..kaklimah hon laa lame2 :P

    ReplyDelete
  2. mmg bahaya..menyusahkan orang lain jer..

    ReplyDelete
  3. hadoi.. awak tu bwk moto. guna lorong kiri jek udah ler.... sebbaik tak tergolek & kene gilis...

    ReplyDelete
  4. ishhh...boleh tak bawak berhati2 sket???

    ReplyDelete