Yang dilarang tu jugak nak dibuatnya


Senaman muka di tengah hari, boleh tergelak tengok video kat bawah ni,


 

Apa yang dilarang tu jugak yang nak dibuatnya, dah terang-terang tertulis perkataan jangan lihat dan tidak boleh lihat nak jugak tengok, kan dah kena!

Pssst kalau malas nak ketawa, paling kurang pun korang senyum je la eik. Banyak kebaikan senyum ni tau.. Anataranya :
  • Senyum dan ketawa ibarat larian yang mampu merangsang seluruh sistem anggota tubuh sekali gus baik untuk mengembangkan saraf otak, termasuk hormon
  • Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan.
  • Ketawa atau senyum juga menjadi aktiviti senaman ringkas untuk wajah kerana hasilnya mampu mengurut organ dalaman tubuh, menguatkan otot, melancarkan sistem pernafasan 
    Sumber : bharian.com.my

5 comments:

  1. senyum tak perlu kata apa2..senyum :)

    ReplyDelete
  2. saya gelak sampai kuar airmata tgk video ni..(dpt dalam emel opis)kalau video dr blog mmg xleh tgk

    ReplyDelete
  3. ala...kat opis mmg tak boleh nak view video..

    ReplyDelete
  4. ooo, kalo dalam emel boleh lak yer, cam tu rupanya. thanks, info dalam komen, bagus blog ni...ekeke

    ReplyDelete