Bila ditarik satu nikmat


Ala manusia biasa la kan, bila hilang sesuatu baru terasa pentingnya barang/benda yang dah kita hilang tu.  Masa ada depan mata tak pulak reti nak hargai dan bersyukur.

Time kaki atau tangan sakit/patah, baru terasa nikmatnya ada tangan yang boleh memegang dan kaki yang boleh berjalan kemana2 sahaja yang diingini.

Bila demam baru terasa nikmatnya sihat.

Bila ada teman atau orang terdekat yang meninggal atau pergi jauh dari hidup kita baru terasa erti sebuah kehilangan.

Opppsss kita macam tu ke?

Fikir-fikirkan....!!!



10 comments:

  1. bersyukur dgn apa juga nikmatNYA

    ReplyDelete
  2. betul2, moga kita semua sentiasa bersyukur dengan nikmat dariNya, kadang2 kita alpa kan....

    ReplyDelete
  3. betul tu..kita selalu terlupa kan...

    Info Berguna Ni : Nikmat Malam Pertama

    Tutorial Mudah Untuk Tarik Pengunjung Blog : Tak nak Word Verification di Kotak Komen

    ReplyDelete
  4. akak demam ke? moga cepat sembuh ye..ahmad punya suara pun dah hilang...kuat sgt menjeritnya..sian dgr nya

    ReplyDelete
  5. sesekala sakit tu bak kata org.. diskaun utk dosa2 kecil..

    ReplyDelete
  6. suka ngan n3 nih.. penuh ngan nasihat.. mekasih ..:)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Assalam Ana..semoga kita tergolong di kalangan orang2 yang sentiasa bersyukur..

    ReplyDelete
  9. SETUJU SGT..SENTIASALAH BERSYUKUR WALAU APA JUA KEAADANNYA

    ReplyDelete
  10. Salam kenal....
    Macam tu lah manusia, terasa kehilangan setelah tiada....semoga Allah membimbing kita...

    ReplyDelete