Cara letak Badge Google+ page


Sambungan dari entry sebelum ni.

Buka Google+ page korang dan pergi ke bahagian get started  , Nanti korang akan jumpa ruangan  yang bertajuk "Connect Your Website". Dekat bahagian bawah ruangan tu nanti korang akan jumpa perkataan "Get The Badge". Tekan je perkataan "Get The Badge" tu, nanti korang akan dibawa ke page " badge Configuration page"


Ada 2 kategori badge yang korang boleh pilih:

  • Boxes (badge) - terdapat 2 pilihan "Standard Badge" dan " Small badge"
  • Icons - Terdapat 3 pilihan icons untuk dipilih " Small Icons" "Medium Icons" dan " Large Icons"
Untuk letak badge Google+ page ke blog, caranya sama je macam letak widget-widget lain tu, Just copy code dan letak kat bahagian "html/javascript" di ruangan "add a gadget" tu je.

Setakat ni saiz badge tu belum boleh di edit ikut kesesuai sidebar kita lagi. Saiz tuk badge ni agak lebar iaitu 300px so pada yang ada sidebar kecik tu boleh la pertimbangkan untuk letak icons je ya. 

Daaaa!!!!

Sumber : Skipser 

No comments:

Post a Comment