Coklat Homemade : Tertunailah hasrat dihati!


Dah lama nak try buat coklat sendiri tapi projek asyik tertangguh je. Mana taknya "ego" tinggi , tak nak setakat buat warna plain putih dan coklat je, "berlagak" first time buat terus nak buat yang berwarna warni. Aduyai mek, tangan tu bukannya kreatif nak main ngan warna ni. 

Nasib baik my hubby baik hati nak melayan pergi mencari oil base colournya. Kalau tak sampai ke sudah la tak membuatnya. Dah tu bukan setakat oil base colour yang diborong, kotak coklat sekali dirembat semata-mata untuk sesi photoshot hasil keras tangan membuat Coklat Homemade ni.

So layan je la koleksi gambar dari album "Coklat Homemade : Tertunailah hasrat dihati!" ni ya.

Coklat Homemade hasil keras tangan ku

Coklat yang tak de tema..

Nampak parut2 dipermukaan..hikhikhik

Puas hati akhirnya tertunai sudah hasrat ku yang satu ini..kihkihkih

nampak tak daun yg dinakan ulat tu...FAIL!

Lagi kenampakan parut yang jelas kelihatan

Rasanya sesiapa pun boleh buatkan? 

Lolli Choc tuk anak-anak 

Kasi Close up sikit! Jelas kecomotan lolli choc ni

Lolli Choc in the making

Pssss : Agak-agak kalau buka untuk tempahan ni , ada ke yang nak menempahnya? kihkihkih

15 comments:

  1. pasni kena buat selalu la nampaknya kak..hihi

    ReplyDelete
  2. nampak menjadik tu...ada lagi tak?

    ReplyDelete
  3. cantik! Mesti sedap ni. Saya tak pernah buat, tapi my sil selalu gak buat. Merasa yang dia buat saja...hihi

    ReplyDelete
  4. i like coklat...
    kekadang yang buat sendiri lebih sedapkan..

    ReplyDelete
  5. wah, tahniah, 1st time buat dah jadi...pasni xyah beli coklat kat luar dah..

    ReplyDelete
  6. ala comelnyaaa..jelesss.. kalau tangan awak keras..tangan saya batu agaknya..mesti lagi teruk rupanya..

    ReplyDelete
  7. bertuah lah Ana, suami sanggup tolong cari/belikan sama bahan2.. kalo kakyong nih.. hmm, kalo kosnya mahal lebih dr rm20 mulalah dia cakap.. TAK PAYAH.. makan hati jer lah...

    btw, tahniah Ana.. dpt juga mengasah skil mbuat coklat...

    ReplyDelete
  8. tak bape suke coklat sbb tu tak pnh tpikir nak buat. tp kalo makan kek coklat, aiskrim coklat,layannnn....
    tahniah kerana menggigihkan diri, heh..ok aper

    ReplyDelete
  9. Dapat kat Ecah Dot Dot ni mesti comot abis

    ReplyDelete
  10. salam,
    kita ada tag awak tau..

    http://ourkizuna.blogspot.com/2011/11/missina-tanya-ourkizuna-jawab-11-soalan.html

    ReplyDelete
  11. boleh tahan cantek jugak.. kira ok lah.. result utk first time buat kan~

    ReplyDelete
  12. NAMPAK OK LAH TU...FIRST TIME KAN... KALAU BANYAK KALI BUAT MESTI BERTAMBAH CANTIK NANTI...

    ReplyDelete
  13. Salam menyinggah kat cni

    errmm..ok what choc tu..blh je wat tempahan :)

    btw, sya ada anjurkan contest.. feel free to join :)
    http://suebaharuddin.blogspot.com/2011/10/contest-joyful-moment-with-sweetsue.html

    ReplyDelete
  14. oklah tu.. cantek jugak.. saya mula2 pun mcm tu jugak..

    ReplyDelete