Kaitan janggut dan kesuburan wanita


Ingat nak tulis panjang2 tapi hubby ajak outing pulak, nak beli sesuatu untuk jamuan makan-makan ngan anak murid dia esok. Sebelum keluar nak kongsi sikit info yang saya dapat dari Fb Fedtri Yahya:

kajian mendapati janggut lelaki mempunyai hormon testosteron yg amat diperlukan bagi kesuburan wanita.Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita ( the amazing fact of human body ) --> lelaki 'alim' yang berjanggut lazimnya ada ramai anak :)


So Pe pendapat korang?

Mana-mana suami yang tak de janggut tu, timbang-timbang kan la ya tuk simpan janggut pasni hehehehe

Ana : Zuriat tu ketentuan Allah, kita cuma mampu berusaha je kan

5 comments:

  1. aah..amie pun ada baca tadi...huhu

    ReplyDelete
  2. wah.. suami sy ada janggut tp kami masih blom ada rezki menambah anak.. ermm semua tu ketentuan Allah.. berdoa,usaha dan bertawakal ^_^

    ReplyDelete
  3. ada lelaki..
    kejap ada janggut ; kejap takde janggut
    camne tuh???

    ReplyDelete
  4. ada janggut lepas tu cukur... hmmm...hehehe...

    ReplyDelete