WW : Umpama mematahkan 20 tulang secara serentak ?



Badan manusia hanya mampu menahan sehingga 45 del (unit) kesakitan. Tetapi semasa melahirkan bayi, seorang ibu merasai sehingga 57 del (unit) kesakitan. Ini sama dengan mematahkan 20 tulang secara serentak. Sekarang bolehkah anda bayangkan, kesakitan & kasih sayang seorang ibu?

P/s : Amie -  akak tak terkena " penyakit berjangkit" tu ya...TAK buat masa ni la hehehe
         Rai    - Tag tu nanti saya jawab ya, kena panas enjin berblog dulu baru boleh jawab (^_-)
         Kunang-kunang - kalau sempat nanti saya sahut "cabaran" join contest tu ya..thank di atas tag tu!

6 comments:

  1. memang sakit......itulah hakikatnya

    ReplyDelete
  2. semakin ramai anak2 yg tak menghargai ibu..adakah kerana ramai ibu2 zaman sekarang pakai epidural..hehehe...

    ReplyDelete
  3. woww. no wonder syurga di bawah telapak kaki ibu.

    ReplyDelete
  4. hehehe..sebab akak macam senyap je..ingatkan dah jangkit..sejak menjak fakta ni keluar, amie asik mimpi ngeri ...hehehe...camne tu kak

    ReplyDelete
  5. betul tu..hanya seorang perempuan jer yg dapat melalui kesakitan itu

    ReplyDelete
  6. perghh....
    klu teringat blk saat kesakitan tu, Nauzubillah kan...sakitnyer Ya Allah...
    tp itu la die pengorbanan seorg ibu, menahan sakit dgn kasih syg dan akhirnyer berjaya melahirkan insan suci di muka bumi Allah ni...
    ~~

    ReplyDelete