Bila Big boss buat permintaan...


Gini la gayanya sesekali big boss buat permintaan buatkan kek kesukaan dia, sampai 3 kali ulang membaking kek yang sama dalam tempoh seminggu. Tak kisah pun dia nak request banyak kali , asal setiap kali buat setiap kali tu jugak cepat habis. Tambah-tambah puas hati bila boss kecik tak habis-habis memuji kek tu sedap. hihihihih padahalnya boss kecik tu memang manis mulut, masak apa pun dia akan puji seedap :)

Buat hari ahad 4hb ari tu

Ikutkan kek ni sedap dimakan selepas sejam ( atau lebih ) lepas disimpan dalam peti sejuk. Tapi dapat kat bebudak ni berbunyi je oven tanda kek dah siap dibakar, terus minta nak makan. Makanya memang akan dipotong time masih panas-panas la, separuh kek terus habis time tu jugak.

Hari selasa buat pulak

Kek Karamel atau kek kastard chiffon ni, hubby awal2 lg dah request minta dibuatkan lagi untuk jamuan reunion sekolah dia hujung bulan ni. TAPI tak sure la dapat tunaikan atau tidak, tengok camna dulu.

Hari ni buat lg untuk kali yg ke-3 bagi tempoh seminggu
Pada yang nak tahu apa yang sedap sangat kek ni sampai ulang baking 3 kali dalam masa seminggu boleh la try buat sendiri. Tak pun google je cari orang yang buat jual kek ni, order dan beli pastu rasa sendiri. TAPI saya tak jamin la kek ni sedap kat tekak korang. lain orang lain citarasanya kan?

5 comments:

  1. nak rase cikit...he3..sy pun tringin nak wat kek.minggu lpas xsempat wat.minggu ni harap2 la boleh wat kek...huhu

    ReplyDelete
  2. wah2 rajin la... damia pun skang dah pandai request kek... nanti bleh la try google resepi kek ^_^ ana pakai resepi sapa? bleh la bagi link utk dicuba ^_^

    ReplyDelete
  3. nyum..nyum....
    akak ni mmg pndai msk kan?

    ReplyDelete
  4. bab kek ni kakyong memang serender.. angkat tangan tinggi2...

    ReplyDelete