Carian Popular di google sepanjang tahun 2011



Korang rajin tak search sesuatu yang korang nak tahu guna search engine?
Search engine yang mana satu menjadi pilihan korang?
Berapa kali dalam sehari/seminggu/sebulan/setahun korang menggunakan perkhidmatan search engine?

Rasanya kalau tak banyak pun pasti ada sekali korang menggunakan mana-mana search engine untuk dapatkan maklumat sesuatu perkara tu kan?

Semalam google Malaysia dah keluarkan senarai carian popular yang dikelaskan  mengikut kategori tertentu. Agaknya adakah kita ni salah seorang penyumbang kepada popularnya satu-satu keywords atau carian tu ya?

Dan siapakah blogger yang top di google search engine ni?

Meh usha-usha kat bawah ni:


Fastest rising searches
1. Facebook
2. Angry Birds
3. Maharaja Lawak
4. iPhone 5
5. Samsung Galaxy
6. iPad2
7. Jawatan kosong
8. Android
9. Tonton
10. Aishiteru
Fastest rising people
1. Bruno Mars
2. Hana Tajima
3. Cikgu Shida
4. Avril Lavigne
5. Anwar Ibrahim
6. Fatin Liyana
7. Justin Bieber
8. Rihanna
9. Ustaz Kazim
10. Hanis Zalikha
Top blogs
1. Blog Serius
2. Beautifunara
3. Papagomo
4. Jejariruncing
5. Honeykoyuki
6. Oh Bulan
7. Kari ngeri
8. Malaymoviesfull
9. My Resipi
10. IniBelogSaya
Top image searches
1. Justin Bieber
2. Background designs
3. Fixie bike
4. Domo Kun
5. Monster energy
6. Supra shoes
7. Jules Verne
8. Smiley face
9. Kartun muslimah
10. Chelsea Olivia
Top news stories
1. ipad 2
2. Malaysian grand prix
3. Kennedy space center
4. Kentucky derby
5. Japan nuclear crisis
6. MTV movie awards
7. Michael Jackson funeral
8. Malaysian open
9. Thailand flood
10. Malaysia budget 2012
Top ‘what is...’ searches
1. what is bersih
2. what is g6
3. what is ppvrip
4. what is ipad
5. what are words
6. what is jailbreak
7. what is android
8. what is lmao
9. what is hacking
10. what is information
Top TV shows
1. ANTM
2. x factor usa
3. american idol 2011
4. amazing race 18
5. tvb drama 2011
6. nagamma serial
7. supernatural
8. bones season 7
9. Al Jazeera
10. My Princess
Top international travel destinations
1. Kowloon/Hong Kong
2. Su Mei Island, Thailand
3. Phuket Island
4. Bangkok
5. Maldives
6. Disneyland Hong Kong
7. Taipei
8. Paris Disneyland
9. New York
10. Caribbean

Sumber : thesundaily




2 comments:

  1. perghh fatin liyana tu...terror2
    err..katun muslimah tu, saya akui saya ada carik, heheh. *menyorok*

    ReplyDelete
  2. Ana..kalau acik guna enjin tu untuk cari lokasi dengan resepi je..he he

    ReplyDelete