Lukis Doodle guna Microsoft Excel : Boleh Ke ?


Soalan Pertama : Ada ke yang tak tahu apa ke benda nya doodle tu?

Ce ngaku sape yang tak tahu ?

Ada ke ?

Okey la rasanya semua orang tahu kan doodle tu apa, yang famos amos sekarang ni doodlee cute cam kat bawah ni la


photobucket
Kredit pada fizgraphic.com untuk free doodle  bagi yang  teringin nak ambil

Memula ingatkan doodle ni hanya boleh dibuat kat photoshop je, paling simple pun buat kat paint. Hari ni dapat pengetahuan baru, rupanya doodle pun boleh dibuat guna Microsoft Office Excel jugak.  Hahahahha punya la katak di bawah tempurung, dalam fikiran excel untuk buat keje2 berkaitan nombor , statistik atau nak buat jadual ke hapa ke.

Ini la orang kata, kemudahan depan mata tak nak explore apa fungsi-fungsi lain yang boleh diguna pakai. Hanya orang yang berfikiran di luar kotak je boleh buat benda yang orang lain tak terfikir nak buat. Tul tak?

Kalau korang rasa korang agak kreatif, terutama yang masih muda remaja la kan, korang boleh belajar cara nak buat doodle guna Microsoft excel dari youtube kat bawah ni:






6 comments:

  1. sy angkt tangan,sy mmg xtau.he3..malunye..dah cam katak underground dh ni..kikiki..

    ReplyDelete
  2. hebat gila..saya memang tak pandai bab dudel ni..

    ReplyDelete
  3. sepenu perhatian dok perati utube nih..
    hanya mereka yg kreatip jer mampu buat..

    kita kalo nak buat boleh jugak.. tp sure lah terkial2.. drp buang masa berjam2.. baik lah guna doodle yg foc tu.. heheh...

    tp teringin jugak nak cuba.. boleh cipta dudel yg unik & tersendiri.. ;)

    ReplyDelete
  4. penah dengar, tapi taknak amik tau, hoho...
    ni baru tau. excel lagi tu..
    hmmm...saya pakai paint jek

    ReplyDelete
  5. dah belajar.

    kalau rajin nak tengok hasilnya jom melawat syazwanadoodle.blogspot.com
    :)

    ReplyDelete
  6. cantik la..xpernah cuba..sbb xpernah taw..hehe..nak try la ty..^^

    ReplyDelete