Panggilan apa kah yang paling korang suka suami korang panggil..?




Tanya sama hati, apa panggilan yang korang paling suka dan nak suami korang panggil korang?

Ada sesetengah orang , kalau boleh lain situasi lain panggilan yang dia nak suami dia panggil. Contoh ;

  • Bila bersama anak-anak , tak kisah suami nak panggil mama, ibu , umie or yang sewaktu dengannya.
  • Bila duduk berduaan sahaja nak suami panggil panggilan macam masa bercinta or masa awal2 kawin (if ada) 
Bagi yang masa bercinta or masa baru kahwin suami cuma panggil dengan singkatan nama sahaja, ada tak terdetik kat dalam hati nak suami panggil korang dengan panggilan yang manja cam ayang ke, baby ke, anje ke or apa-apa je la.Ada tak?

Apa pulak perasaan korang IF tetiba je suami panggil sayang, means tak pernah-pernah panggil korang ngan panggilan tu, tetiba buang "tebiat" panggil sayang ke, anje ke?

Rasanya ada juga yang geli geleman klau dipanggil ayang or yang sewaktu dengannya kan. Dia lagi selesa suami dia panggil guna singkatan nama. Tak pun cuma guna kata ganti nama , saya & awak , I &You , kome , deme , etc.

Dulu-dulu ada suami dan isteri yang tak guna panggilan sayang, singkatan nama or kata ganti nama tuk panggil pasangannya. Bila nak panggil suami/isteri just guna perkataan weh, oiii , maknya dan lain-lainnya la.

So, korang tergolong dalam ketegori yang mana & apa panggilan yang suami korang guna ?

9 comments:

  1. mr asben mmg panggil ayg..tp sejak dh ada anak ni kadang2 panggil mama kadang2 ayg..sbb diri sndiri pun bahasakan diri mama..hehehe

    ReplyDelete
  2. my hubby panggil me sayang n ai bahasakan my hubby abang.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. eliss panggil dia abang/sayang. dia memang panggil eliss/sayang. depan my parents pun dia tak segan2 panggil sayang sejak berchenta :p gatal btol.keh keh keh

    ReplyDelete
  4. Saya panggil wife saya 'ayang'

    Kadang kadang terpanggil 'mommy'

    ReplyDelete
  5. En.husben dh lama x pggil sy ' bcuk'.. Huhu,tibe windu pnggilan tu..

    ReplyDelete
  6. hehe...kena ada panggilan misteri..

    ReplyDelete
  7. biasanya suami panggil sayang bila duduk berdua. Kalau depan keluarga dia panggil nama singkatan hehehe...malu agaknya :p Saya pula memang panggil suami "abang" dan bahasakan diri sebagai "ina" atau "ummi"...

    ReplyDelete
  8. My hubby call me "honey" hahaha...and I call him "bie"...wah buang tebiat plak...

    ReplyDelete