Tukar ke Blogger Threaded Comment


Dalam blogger buzz, dah diwar-warkan yang pengguna blogger/blogspot dah boleh guna threaded comment .

Apa itu threaded comment ?

ala sistem komen yang kita boleh terus reply komen kat bawah komen yang kita nak reply tu la. Tak faham jugak, tengok gambar kat bawah ni

boleh cuba Threaded Comment ni kat kotak komen dibawah entry ya!


Dah faham?

Kalau dah dan kalau berminat nak apply kat blog korang boleh tengok step-by-step kat bawah:
  1. Pergi ke bahagian Design >  Settings > Other, 
  2. Pastu pilih “Full” dari pilihan di  “Allow Blog Feed" cam kat gambar bawah ni:

  3. Save
  4. Pastu pergi ke bahagian  Settings > Posts and Comments
  5. Pilih “Embedded” dari pilihan di “Comment Location” tu cam gambar di bawah

  6. Save
Tu saje mudah kan. Dah tak perlu nak letak code dari luar lagi dah. Melainkan kalau nak edit tu pandai2 la korang.


15 comments:

  1. menarikk... ok nak cuba skarang jugak

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing. Nampak kemas sket kotak komen tu.

    ReplyDelete
  3. oo dah ada ya di blogger, tak perlu nak apply kod yang dari luar lagi ekk..

    ReplyDelete
  4. munna dah cuba dgn tutorial ni... senang dan mudah je... thanks ye

    ReplyDelete
  5. bagus lah blogspot dah buat stail komen mcm ni.. tp kakyong menten guna yg ada tu.. ;)

    memula tdi terkujat jugak.. apsal dgn kotak komen ni.. rupanya blogger dah launch kotak komen stail ni..

    ReplyDelete
  6. wah tanks da info ya..tapi kalau nanti xnak button reply 2 boleh jer cancel kan?haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak try tap design-setting-other..other xjumpe la dalam blogspot..heran sgt

      Delete