Hukum baca zodiak(horoskop)


Korang pernah tak baca Zodiak atau Horoskop?

Tak kisah la saje-saje nak baca atau "terbaca", tapi korang tahu la kan zodiak tu apa?

Rasanya zaman budak-budak dulu selalu ternampak zodiak ni kat surat khabar dan kalau kat majalah pun ada jugak kan.

Cam saya dulu-dulu memang pernah baca, tapi sekarang dah tak kisah nak baca pun even terjumpa ramalan zodiak ni. Time budak-budak dulu baca sekadar baca je,  masa tu tak ambil tahu pun hukum baca zodiak/horoskop ni.

Bila dah besar baru tahu, baca zodiak ni sama taraf macam kita pergi jumpa tukang tilik jugak.

SOLAT mereka yang membaca ramalan bintang sama ada di akhbar, majalah atau di internet tidak akan diterima Allah selama 40 hari, tidak kira mereka percaya atau sebaliknya kerana perbuatan itu sama seperti berjumpa dengan tukang ramal.




Bila dah tahu ni, nampak je zodiak or yang berkaitan dengannya tak yah kisah dah, usahkan baca, tengok pun jangan dah ya.


7 comments:

  1. yerlah, zaman remaja dulu selalu tengok zodiak masa tu ada kat majalah remaja.. lepas tu stop baca zodiak sebab masa tu ada dah yg kata tak elok baca dan percaya ^_^

    ReplyDelete
  2. yeke? baru je tahu..sblum ni just bce utk suke-suke je..xpcaya pun..thnks for info!

    LATEST ENTRY : Pelikkah Lelaki Membaca Novel?

    ReplyDelete
  3. jauhkan la,,menakutkan,,semakin kerdil diri ini,,thanks for the info :))

    ReplyDelete
  4. ouh yeke? serious baru tahu. thanks for the info

    ReplyDelete
  5. kuche-kuche ,,mere-mere

    ReplyDelete
  6. betul ke? aku rasa cam ada unsur-unsur fake dalam jawapan ustaz azhar tu

    1) ustaz azhar tak jawab salam
    2) ustaz azhar tak bagi dalil or hadis yang menyokong jatuhnya hukum baca zodiak kan?

    so, bagi aku ini fake

    ReplyDelete
  7. akak, adik baru tahu. macam mana ni? :(

    ReplyDelete