Slice Cheese cake (Versi Strawberry)


Slice Cheese Cake ni buat petang selasa lagi dah. Memula tu risau jugak, sebab ada penggunaan slice cheese tu takut tak dapat sambutan. Tapi Alhamdulillah sekali hadap habis 3/4 kek ni.

Ya la bukan pure cheese kan, setakat slice cheese tak de la terasa sangat ke"keju"annya tu.

Dulu-dulu pernah buat, tapi masa first time buat tu just buat yang plain je, warna original tanpa penambah sebarang pewarna. Tapi kali ni saje buat versi Starwberry, ganti penggunaan esen vanilla kepada strawberry esen dan tambah pewarna pink.


Pada yang nak tahu camna rasa sebenar Slice Cheese Cake ni boleh la try buat sendiri. Bahannya mudah, cuma cerewet sikit part nak kena panaskan susu + Cheese + butter dan part buat meringue tu je.

Tuk Resepi boleh tengok kat bawah atau boleh tengok kat pn empunya resipi di blog Ros Jintan Manis.



6 comments:

  1. naper gambar blurr sikit ana...

    apa2 saja berasaskan cheese saya mmg suka..:)

    ReplyDelete
  2. mmg best slice cheese cake... tak rugi buat.. kami 3 beranak makan habis ^_^ sapa2 nak try bleh try resepi ros ni sbb sy pun guna resepi ni cuma buat perasa pandan mcm kak izah daut buat ^_^

    ReplyDelete
  3. haihh..kebulur kek nampak gayanya....

    ReplyDelete