Tahniah Dato' Siti Nurhaliza


Pelbagai jenis anugerah dah Dato' Siti ni dapat ya. Agaknya berapa dah bilangan anugerah yang dia dah terima sepanjang dia bergelar penyanyi ?

Terbaru Siti merangkul 7 anugerah daripada 14 anugerah yang dipertandingkan di  Intuned Music Awards 2011

Walau dia dah tarik diri dari kebanyakan acara atau majlis anugerah tapi bila melibatkan undian dari peminat Dato' Siti still mendapat undian tertinggi. Agaknya even dah bersara dari dunia nyanyian nanti Siti still akan dapat anugerah jugak lagi kan.

Agaknya ada ke artis Malaysia yang boleh menandingi pencapaian Dato' Siti Nurhaliza?

Naik kerana bakat dan berjaya juga kerana bakat, bukan kerana gosip murahan...Dari seorang gadis yang berpenampilan kekampungan sehingga menjadi idola ramai, memang selayaknya mendapat banyak anugerah kan?

Okey la di bawah senarai penuh pemenang  Intuned Music Awards 2011:



  • Favourite Artis/Band : Siti Nurhaliza
  • Best Male Solo : Kazuya Kamenashi
  • Best Female Solo : Siti Nurhaliza
  • Best Single 2011 : Bonamana ( Super Junior )
  • Best Album 2011 : All Your Love ( Siti Nurhaliza )
  • Best Boyband : Super Junior
  • Best Girlband: Girls’ Generation
  • Most Promising Artist/Band : Siti Nurhaliza
  • Best Musical Ability : Agnes Monica
  • Best Music Video 2011 : Siti Nurhaliza
  • Best Use of Social Media : Siti Nurhaliza
  • New  Artist/Band of the year : Sexy Zone
  • Sexiest Male Singer : Kazuya Kamenashi
  • Sexiest Female Singer  : Siti Nurhaliza

7 comments:

  1. tahniah buat dato siti.... dia mmg hebat

    ReplyDelete
  2. wah byk anugerahnya.. rezeki dia kan ^_^

    ReplyDelete
  3. dah rezeki dia kan..berbaloilah dgn usaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik!! dari dulu sampai sekarang...dia mmg hebat...

      Delete
  4. suaranya tidak dapat ditandingi...

    suka suara siti setiap masa walaupun time lagu jerat percintaan cam lain, lagu cindai cam lain.. purnama merindu lagilah lain!! pastu suara utk lagu biarlah rahsia pun jadi lain.. tapi semua perubahan suara2 tu tetap best didengar! suara dah matured kan..??

    apa yang istimewa siti ni ialah, dia pandai mengagak bila time yang sesuai memasukkan lenggok @ bunga2 pada sesuatu lagu tu.. tu sbb lagu raya allahyarham ahmad jais yang dia nyanyi time raya dulu tu sedaaaappp sangat didengar walau tak ikut sangat lenggok penyanyi asal.. terbaikkk!!! ;D

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah....tetapi bukan ke suara waniita itu apabila didedahkan adalah seperti mendedahkan aurat? Wallahualam....

    ReplyDelete