Aiman Hakim Ridza : Amir Vanilla Coklat


Makin dikenali ramai Aiman Mentor 5 ni sejak drama Vanilla Coklat bersiaran. Saya pun masa mentor 5 dulu tak mengikuti langsung, setakat  tahu siapa mentor dia je.

Sedikit biodata tentang Aiman Hakim Ridza (Aiman Mentor 5) atau sekarang dikenali jugak dengar watak Amir dalam Drama Vanilla Coklat :

Tarikh Lahir : January 17, 1989

Tempat Lahir : Johor Bahru
  • 2001 : Menjadi kapten pasukan bola sepak selangor di Kejohanan Bola Sepak Sekolah Rendah Malaysia. 

  • 2004-2005 : Mewakili Malaysia dalam Kejohanan bolasepak remaja bawah 17 tahun ( Youth World Cup Under 17 ) di tokyo

  • 2011 : Menjadi peserta Mentor 5 


Mempunyai seorang kakak yang pernah terkenal di Korea. Pada yang pernah mengikuti rancangan Chit Chat of Beautiful Ladies yang disiarkan di chanel KBS World di Astro pasti mengenali peserta dari Malaysia yang bernama Sophia Ridza.

Menarik mengenai Sophia Ridza ni, semasa dia menyertai rancangan tersebut dia pernah di lamar secara live. Tuk lihat video lamaran tersebut boleh lihat di sini.



If kakaknya boleh diminati oleh penonton rancangan tu , adiknya ni lagi la akan disukai oleh remaja-remaja perempuan dek penangan drama Vanilla Coklat ni kan?

9 comments:

  1. muka dia ada iras2 penyanyi alif aziz kan?

    ReplyDelete
  2. Tibe rase die encem sgt smlm..hihi,sgt mnjadi lakonan mereka,i lioke^~^

    ReplyDelete
  3. tak berapa suka dia menyanyi dalam mentor dulu. tapi suka sangat nengok dia dalam cite vanilla coklat hehhehe...layan jiwang sekali sekala

    ReplyDelete
  4. laaa...kakak si aiman ni ke rupanya

    ReplyDelete
  5. hebat cam drama korea..princess hours

    ReplyDelete