Bahulu Pandan Kukus


Buat untuk sarapan pagi tadi, selepas dah lama tak buat sebarang jenis kuih. Kiranya ni sebagai pemanas badan sebelum menggodek kek besday Rifqi malam ni.

Esok besday anak teruna yang seorang tu, tapi sampai saat ni masih tak decide lg nak buat kek apa. Ada cadangan tak? Kek apa yg best tuk dibuat eik? Nak deco-deco pun cam malas, klau kek yg ada icing tu bukan bebudak ni nak mkn pun, ikut mood diaorang jugak.

hmmm baru plan nk buat kek dah kebuntuan idea tu belum plan nk buat besday party lg tu ada pening fikir menu apa yg nk dibuat...

Okey stop dulu bab kek ,ni nak story pasal kuih Bahulu Pandan Kukus pulak. Actually resepi asal namanya Bahulu Batik Mekar Kukus tapi sebab guna pewarna hijau dengan esen pandan plus bahulu kukus ni tak mekar so saje gatai tukar nama jadi Bahulu Pandan Kukus.

Tuk resepi asal saya ambil dari blog Hanamemories . Pada yg nak try buat boleh usha bahan-bahan dan cara membuatnya  kat bawah ni



4 comments: