Drama Adam dan Hawa di astro


Aaron Aziz sebagai Adam Mukhriz
* Update terbaru (link tonton online dan Video Lagu Muara Hati) di bawah

Satu lagi novel popular yang dijadikan drama bersiri. Novel Adam dan Hawa karya Aisya Sofea akan di dramakan dengan tajuk yang sama dan bakal bersiaran di astro.

Penggambaran drama sudah bermula februari ini dan dijangka mengambil masa selama 4 bulan untuk 80 episod. Drama terbitan Global Station Sdn Bhd ini akan menjalani penggambaran di dalam dan luar Malaysia seperti di Perth , Makkah dan Taj Mahal.

Antara pendukung watak utama bagi drama ini nanti ialah Aaron Aziz sebagai Adam Mukhriz dan  Nadiya Nissa sebagai watak Ain Hawani

Nadia Nissa sebagai Ain Hawani
Menurut sumber dari FB page Adam Dan Hawa, kumpulan Hujan telah dilantik untuk menghasilkan lagu tema atau OST untuk drama Adam dan Hawa ini nanti.

Khabarnya Drama ini nanti bakal bersiaran di channel Astro Mustika HD. kalau benar bagai dikhabarkan tak dapet la nak menontonnya....

adat la kan kalau nak tengok kena la langgan tak pun tunggu ehsan orang-orang yang sudi berkongsi link drama ni kat youtube la jawabnya....

Tonton Online Adam dan Hawa

Untuk yang terlepas episod tertentu atau ingin ulang tengok boleh tonton secara online bagi

  1. Minggu pertama  Episod 1 , Episod 2 , Episod 3 , Episod 4
  2. Minggu kedua Episod 5 , Episod 6 , Episod 7 , Episod 8 , 
  3. Minggu Ketiga Episod 9 , Episod 10 , Episod 11 , Episod 12 ,
  4. Minggu keempat episod 13, episod 14, episod 15, episod 16
  5. Minggu kelima episod 17, episod 18, episod 19, episod 20
  6. Minggu keenam episod 21, episod 22, episod 23, episod 24
  7. Minggu ketujuh episod 25, episod 26, episod 27, episod 28
  8. Minggu kelapan episod 29, episod 30, episod 31, episod 32
  9. Minggu kesembilan episod 33, episod 34, episod 35, episod 36
  10. Minggu kesepuluh episod 37, episod 38, episod 39, episod 40
  11. Minggu kesebelas episod 41, episod 42, episod 43, episod 44
  12. Minggu kedua belas episod 45, episod 46, episod 47, episod 48
  13. Minggu ketiga belas episod 49, episod 50, episod 51, episod 52
  14. Minggu keempat belas episod 53, episod 54, episod 55, episod 56
  15. Minggu kelima belas episod 57, episod 58, episod 59, episod 60
  16. Minggu keenam belas episod 61, episod 62, episod 63, episod 64
  17. Minggu ketujuh belas episod 65, episod 66, episod 67, episod 68
  18. Minggu kelapan belas episod 69, episod 70, episod 71, episod 72
  19. Minggu kesembilan belas episod 73, episod 74, episod 75, episod 76
  20. Minggu kedua puluh (minggu akhir) episod 77, episod 78, episod 79, episod 80 (akhir)



Lagu Tema (OST) Adam dan Hawa - Muara hati

Muara Hati Nyanyian Hafiz AF7 dan Dato' Siti Nurhaliza 



Lirik Lagu Muara Hati

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..

Sumber: lagubestbest.blogspot.com






4 comments:

  1. aduh..ada pul astro warna/citra...sure xdpt tengok camne..nak suh mama langgan,mesti dia suh another astro off :(

    ReplyDelete
  2. best2..harap2 drama pun best mcm novel;)

    ReplyDelete
  3. novel mmg best!jalu aaron mmg best la kan..heheh

    ReplyDelete
  4. best kalau baca novel dulu baru tenguk drama....bosan terlalu banyak advertisement

    ReplyDelete