Gambar Bulan, Zuhrah dan Musytari guna camera cap ayam!


Gambar tak berapa nak clear, ambil guna handphone je, tapi kalau tengok dengan mata kasar memang nampak jelas. Korang-korang tak ambil peluang tengok ke semalam?



Hari ni still ada lg sampai pertengahan bulan 3 nanti. makin lama kedudukan bulan akan makin menghampiri Zuhrah dan seterusnya kedudukan akan berubah. Nanti bulan akan berada diantara zuhrah dan musytari pulak.


Kat bawah ni gambar dari FB page FalakOnline,



6 comments:

  1. alamak! may b 'bintang' besar yg aku nampak sblh bulan malam tadi tu is venus la ek!

    ReplyDelete
  2. tak nampak..adeh tak tengok langit.. ^_^

    ReplyDelete
  3. mlm td pas maghrib tgk je langit tp nmpak bulan je awk....x perasan plak yg lain2....

    ReplyDelete
  4. smlm memg ada nmpak..bulan cantik betul..lepas tu ada jgk nmpak "bintang" 2 ke 3 ketul dkat dgn bulan..memg cantik betul la..ingtkan bintang! ;D teruja kan

    ReplyDelete
  5. x sempat lagi nak tengok..

    ni mengadap ke mana yer??

    ReplyDelete
  6. memang nampk kan kak..amie tengok je tp x amik gmbr

    ReplyDelete