Nenek muda pada cucu ?


Sumber :mStar Online
Ikut pada mykad nenek (dalam gambar disebelah) belum pun genap 16 tahun usianya, padahal nenek ni dah ada anak yang berumur 70 tahun dan mempunyai cucu 19 orang dan cicit 47 orang.

Camna la boleh berlaku kesilapan camni ya, gambar dan nama semua betul dah, tapi part tarikh lahir pada mykad tu pulak boleh tersalah.

Kalau nenek tu sendiri yang collect mykad tu kat pejabat pendaftaran, sah la dia tak ambil kisah nak check mykad tu betul atau tidak. Tapi takkan la pekerja di pejabat pendaftaran tu tak check dulu sebelum serahkan kad tu kat nenek ni ya? Sibuk sangat kot so tak sempat nak check dah...


Salah siapa? Hmmm benda dah nak terjadi. korang, korang beringat ya, jangan jadi cam kes ni...


Pssttt....Ce check semula mana tahu mykid anak korang ada kesilapan ke, siapa tahu kan?





10 comments:

  1. hmm saya pula silap dalam kad nikah...sepatutnya tarika tahun kahwin 1996...dia tulis 1966...saya lahir tahun 1976...ha ha ha..

    ReplyDelete
  2. teruknya...mest sibuk bergosip...tue yg salah type hehehe

    ReplyDelete
  3. habislah staf jpn nih sure kena hentam dengan bos...

    ReplyDelete
  4. wah...mudanya nenek tu.... betul gak munna bila dpt je apa2 dokumen jrg sgt nak double check ... lepas ni check mykid anak2 munna lah

    ReplyDelete
  5. staf JPN terlibat mmg patut di hantar ke Sabah..haha

    ReplyDelete
  6. eliss dulu diorang tersalah nama ayah jer. setahun pakai kad pengenalan sementara :p

    ReplyDelete
  7. la mak cik belakang umah saya ni....

    ReplyDelete
  8. Biter pg ni kata, pihak JPN dh kuarkan statemnt mngatakan ade tnda remaks di dlm ic nenek tu.
    Remaks tu yg membezakan tahun kelahiran.nenek tu lahir tahun 18xx.. Tp ic di malaysia hnya mula diperkenalkan sekitar tahun 19xx..
    Tu biter yg sy dgr pg td.huhu..klu ade terkurang sila perbetulkan dan harap maaf.

    ReplyDelete
  9. Sya pun dgr cm2 jugak kt hot fm pg td..
    umor nenek 2 sudah 100thn lebih klu xsilap la

    ReplyDelete