Resipi pizza mudah dan senang


Menu untuk minum petang semalam, sebab adunan pizza yang ni tak perlu nak perap bagai, tu yang rajin nak membuatnya. Cuma perlu tunggu 10 minit untuk   yis bertindak balas dengan campuran air suam dan gula. tu je. Sambil-sambil tunggu tu boleh la prepare untuk buat topping pizza tu kan.

Pendek kata resipi yang dicuba kali ni memang mudah dan cepat la. Amat sesuai kalau tetiba rasa nak buat pizza godek-godek sekejap dah boleh letak dalam oven tuk di bakar.

Resipi pizza kali ni guna resipi dari allrecipes dan Cnp dari blog Izahdaut. Thank pada yang menyumbang dan juga pada yang perpanjangkan dan berkongsi resipi quick and easy pizza crust di alam maya ni.



4 comments:

  1. walaupon akak dh tlong bgtau yg pizza kali ni simple dan mudah, tetap sifat rajin blom dtg dlm diri sy utk mencube,,arrgghhh!! geram kat diri senirik!
    xpe,,,insyallah lg 3,4 tahun lg time anak2 dh besar sket, MUNGKIN mood memasak akan dtg naturally, ameen~
    harus time tu sibuk godeh blog Anamarza cari resepi.hjihiihi

    ReplyDelete
  2. waahhh.. bestnye masak pizza sendirik.. boleh letak topping banyak2..kikikiki

    ReplyDelete
  3. munna suka letak cheese banyak2 kat topping tu....

    ReplyDelete
  4. selagi tak der oven, selagi tu tak leh buat.huhuhu

    ReplyDelete