Puding Cheese crackers


Tengah hari semalam tak masak tuk makan tgh hari, hubby dah belikan lauk kat kantin sekolah. So bila dah ada kelapangan tu, saje la try buat Puding keju (Cheese Pudding).

Decide nak buat Puding ni sebab nak makan sesuatu yg sejuk di kala cuaca yg panas terik. Huhuhu minggu ni memang panas bangat.

Puding ni nama je puding keju tapi tak de letak cheese pun cuma penggunaan biskut keju dalam resipi ni yang menjadikan puding ni bernama puding keju.

Pada saya kalau korang memang suka makan biskut keju (cam gambar kat sebelah) korang akan suka puding ni. Sebab rasanya tak lari dari rasa biskut tu jugak. Dek kerana bebudak ni tak layan mana biskut cheese so puding ni pun menerima nasib yang sama la jugak, kurang mendapat sambutan (-_-)

Pada yang nak try buat boleh check bahan yang digunakan dan cara nak membuatnya di bawah :


Resipi Puding Keju
Sumber : AlongRoz & Secubit Garam


1 comment: