(video) Wajarkah anak diperlakukan sebegini?


Perlu ke bedung budak-budak macam ni?

Tak kesian ke kat budak2 ni ya, even nak suruh tidur nyenyak sekalipun perlu ke buat camni? 

Dah tu siap salotip lagi  mulut budak tu tak bagi puting terjatuh kot, tapi tak takut lemas ke budak tu ?

Tunggu ada kes lemas dulu baru ibu bapa nak buka mata kot, baru nak ambil tahu keadaan anak kat pusat asuhan or rumah pengasuh agaknya la kan. 









Sumber : Ila Chandurie

Sekadar tengok video ni mungkin tak menggambarkan situasi sebenar, tapi cukup boleh buat kita tersentap menengoknya , tul tak?

Upadate ; Khabranya kejadian ini berlaku di Johor dan video ini diambil oleh ex-staf pusat jagaan taska tersebut, dan kejadian ini dikatakan dibuat sewaktu owner pusat jagaan kanak-kanak ini tiada di situ. Menurut satu sumber, owner pusat jagaan ini telah disabotaj oleh pekerjanya yang bermasalah..dan owner tersebut telah pun membuat laporan polis berhubung video diatas....wallahua'lam 

23 comments:

  1. Ya Allah...dasyatnyaaa...tolongla jgn buat dorang mcam ni..kejamnyaaa..tolonglaaaa...

    ReplyDelete
  2. tak tahu apa tujuan org yang merakam perbuatan ni....ni yg muyskil...kalau rakam curi2, logik gak... ni depan2.. ada hati ke yg amik gambar macam ni tp tak buat apa2 utk budak2 tu?? pastu hanya sebarkan je....just buat report la...sian budak2 tu dirakam macam tu...at least lepas kan budak tu dulu.... or mmg rakam utk dapat publisiti??

    ReplyDelete
  3. ya allah...istighfarrrr tgk depa diperlakukan mcm ni..sedehh sgttt

    ReplyDelete
  4. sungguh... tk sanggup nk tgk.

    pd kengkwn yg guna khdmt nursery.. sesekali buat la peperiksaan mengejut...
    tolong la...

    ReplyDelete
  5. hishhhhh...kat mana nih???

    boikot tempat tu..teruknya..
    sedih bila membayangkan anak kita sendiri yg kena buat macamni :'(

    ReplyDelete
  6. kalau mati baru tau..kerja tk berpaedah...

    ReplyDelete
  7. Ya allah...kesiannya baby2 nih. Terbayang anak kat nursery.

    ReplyDelete
  8. salam ana..kat mana la ni?Kasihannya kat budak2..klu nk bedung pon jgn la sampai ikat camtu..yg tak tahan tgk yg bergam mulut!kang lemas ke camna...Betul kata k.ngah sekali sekala g terjah anak2 kita yg diletakkan dibawah jgaan nursery.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah anak sy mak dan mertua yang jaga.. sepupu sy anta anak kt taska tapi dia rajin buat spot check mengejut..

    ReplyDelete
  10. dahsyatnya.. Kalau ye pun budak tu mulut bising, adat la.. Takyah la sampai nak digam camtu.. Mesti time dibedung budak tu nangis jerit2 gaknya.. Tu yang digam tu mulutnya.. Hampeh tul la nursery ni...

    ReplyDelete
  11. Aduhai kesiannya budak-budak ni. Yg tukang rakam tu tak ada akal agaknya... boleh suka tengok tak buat apa-apa. Boleh pulak semuanya tidur serentak. dorang ni bg ubat tido ker?

    ReplyDelete
  12. jika benarlah perkara ni berlaku.....org yg buat bgini adalah bukan manusia.Dia adalah syaitan bertopeng manusia....AWAS !!!!!!!Jika anak sy yg d buat bgini SAYA AKAN SEMBELIH ORANG TU.......

    ReplyDelete
  13. mana org yg buat ni pada bebudak smua ni....tampilkan muka depan sy...gatal tangan sy mahu benamkan dia di longkang....sial betul bgus lagi mampus!!!!!

    ReplyDelete
  14. owner taska kata, pekeje dia yg sabotaj!
    kalu la anak aida yg diperlakukan sebegitu, abis pekeje tu kena bedung pulak dgn aida ... grrrrrr !

    nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

    ReplyDelete
  15. tu knp smua nya tdo serentak..dlm bnyk2 tu,xde sorg pun yg bngun..mnjadi tnda tanya gak,adakah diaorg jgak diberi ubat tdo?yelah,seramai ramai budak tu,xkan bleh tdo serentak n xde sape yg rs rimas bl badan dbungkus camtu bl tdo + di selotep mulutnya.pngalaman anak sndiri dl,blom sebulan,nak dbedung pun dah xnak.xselesa..tgk dlm gambar tu rsnya 4-5bln pun ada yg dbedung..rs nk pijak je sape yg buat bdk2 ni camni..mmg sy jd emo tgk..

    ReplyDelete
  16. Sgt x patut!
    Semoga Allah swt lindungi anak2 kite dr segala kecelakaan..

    ReplyDelete
  17. sakit hati aku tgk....budu punya org...

    ReplyDelete
  18. ya Allah..sesungguhnya Allah itu maha berkuasa...setiap yg berlaku pasti ada balasannya..qisas xkemana...

    ReplyDelete
  19. geramnya...baru plan nk anta nursery..takutla plak..xberhati perut tol la orang yg buat nih..mesti org yg buat nih xkahwin nxpenah rs betapa susahnya mlahirkan anak...benci tol.xleh tgk arrr.sakit ati
    ...

    ReplyDelete