Kek Pelangi untuk besday girl


Kek sempena besday Safiyya sabtu baru ni. Buat kek pelangi je, deco pun sempoi sahaja sekadar memenuhi permintaan besday girl yg nak kek bericing.

Start buat kek lepas balik hantar Safiyya ke sekolah (sabtu hari tu sekolah ganti) sempat siap setengah jam sebelum Safiyya balik. Tu pun terkejar-kejar jugak sebab nak bergegas ke Jerantut pulak, dah janji nak jumpa dengan 2 orang mak sedara Safiyya yang nak raikan besday Safiyya plus nk beri hadiah. Suka sangat Safiyya dapat apa yg dihajati hadiah telekung Sembahyang berbunga pink plus dapat sambut besday dgn mak sedara kesayangan dia.

Sentuh sikit pasal kek ni, pada saya kek ni manis sedikit, walau dah kurangkan gula tapi still rasa manis jugak. Mungkin sebab saya lapis dengan strawberry filling dan cuma guna buttercream biasa yang sedikit manis, bertambah-tambah rasa kemanisan pada kek ni. Lain kali kalau tetiba rajin nak buat lg mungkin guna resipi lain pulak. Tu pun kalau rajin nak membakar selapis demi selapis  (^_-)

 Pada yg nak try buat kek ni juga, nak tahu bahan dan cara buat kek pelangi ni boleh tengok kat sini.


7 comments:

  1. hepi beday saffiya..pandai maknya buat kek

    ReplyDelete
  2. wow...cantiknya kek piya..colourful..

    ReplyDelete
  3. selamat ulangtahun kelahiran buat saffiya ^_^

    ReplyDelete
  4. sedapnye...teringin sangat nak makan kek ni

    ReplyDelete
  5. alamak..tergoda saya dengan kek ni kak hehe

    ReplyDelete
  6. Hepi bezday dear saffiya ",
    Ppsstt; bertuah saffiya dpt mama yg pndai & rajin nieh..
    Confirm yg terbaekk dr hasil air tgn ibu..

    ReplyDelete