Nasi Beriani (Briyani) Udang


Menu lunch semalam, selepas lama memendam hasrat nak buat nasi beriani selepas percubaan sebelum ni menemui kegagalan dek kerana tersilap baca resipi..huhuhuh

Okey la kan even ambil masa nak try semula, at least cabar jugak diri buat dan kali ni hasilnya lebih baik dari yang sebelumnya. Cumanya kali ni tak buat Nasi Beriani ayam, buat Nasi briyani udang je. Alasannya tunggu kekecewaan buat Nasi Beriani ayam yang tak menjadi dulu reda sikit. Kena kumpul keyakinan semula nak mencubanya (^_^)

Lagipun Resipi Nasi Beriani Udang ni pilih yang mudah sikit nak membuatnya, bahan tak banyak mana  dan cara nak membuatnya mudah nak difahami. Nasi Beriani Udang ni saya gandingkan dengan  Udang Masak merah Madu. Saje nak perabihkan udang yang ada kat dalam Peti sejuk tu, nak simpan lama tak sedap pulak nanti kan.

Untuk Resipi nasi Beriani Udang boleh tengok kat bawah, Resipi udang masak Merah akan dikongsi di next entry nanti ya.


Resipi Nasi Beriani Udang
sumber : nuanza.fotopages



2 comments:

  1. sedap nampaknya..amie tak pernah cuba buat nasik beriyani lagi,..ada la rempah nasik beriyani kakak ipar bagi..katanya sedap..tp agaknya dh expired ke..hehe

    ReplyDelete
  2. Terliur air liur lunch hour ni baca pasal nasi beriani udang! hehehe

    ReplyDelete