Perlu ke buat Bersih 3.0 ?


Bagi yg memang duduk di rumah, hari-hari memang aktiviti BERSIH jadi rutin harian. Sapu sampah , kemas rumah , basuh baju , cuci tandas memang dah biasa di buat.

Tapi bukan semua benda perlu di buat hari-hari kan, ada yang hanya perlu di bersih sekali sekala , mungkin seminggu sekali , atau sebulan sekali.

Bagi yang bekerja pula, mungkin hujung minggu adalah pilihan terbaik untuk buat aktiviti BERSIH - MemBERSIH ni. Adat la kan, bila dah bekerja masa yang ada terhad, banyak masa di habiskan di jalan raya dan di pejabat.

Bila berada di rumah, masa lebih tertumpu pada nak siapkan makanan, nak layan anak, dan nak rehatkan diri. Mengemas sekadar touch and go je, asal tak berselerak sangat rumah okey la dah kan.

So perlu ke buat aktiviti BERSIH besar-besaran?

Jawapannya ada pada diri masing-masing.



2 comments:

  1. laaaa... huru-hara pula sbab bersih ni.

    ReplyDelete
  2. suke sgt dialog eman manan sbg izwan/pak long pada anak buah die (ntah la sape artis tu,xkenal ;p ),sbg sorang mahasiswa yg nk g berdemonstrasi dalam citer mencintaimu... ;] bagus sgt utk semua siswa-siswi yg dah kurang nak diingatkan begitu... ;p dan...dialog die utk cerita cinta 5 jari...erm...xtau cinta 5 jari...macam mana boleh bercinta...;] cantik nye dialog tu... ;] nak nak pulak eman manan yg bercakap! ;p

    ReplyDelete