Ikan Talapia Bakar Tomyam


Dah ada rancangan nak masak apa tengah hari ni?

Mungkin pada yang ada stok Ikan Talapia boleh pertimbangkan untuk mencuba Resipi Ikan Talapia Bakar Tomyam ni pula.

Sesekali ubah selera, apa salahnya kan.

Opppsss tapi ni bukan menu lunch kitaorang tuk hari ni ya. Sebenarnya buat Ikan Talapia Bakar Tomyam ni, hari jumaat  baru ni. Cuma hari ni baru teringat nak up entry kat blog ni.

Resipi Ikan Talapia Bakar Tomyam


Ni kali kedua buat Ikan Bakar Tomyam. First time cuba resipi ni guna ikan kerisi (Rujuk entry "Ikan Kerisi Bakar Tomyam" untuk resipi), kali ni try buat guna Ikan Talapia pulak.

Resipi ni boleh dipelbagaikan, kalau rasa nak guna sotong pun boleh, tak pun try guna ayam, tak semestinya kena guna ikan. Saya pun lain kali nak cuba buat guna sotong pulak (^_^).



4 comments:

  1. jarang beli ikan Talapia....pasni bolehlah try hehe

    ReplyDelete
  2. Menarik... Boleh la try bebila :)

    ReplyDelete
  3. wah.. nak pi ambik ikan kat kolam la balik ni.. bleh try bakar tomyam plak ^_^

    ReplyDelete
  4. akak bakar kat mana ni? atas dapur je ke?

    ReplyDelete