Perkahwinan Mark Zuckerberg (CEO Facebook)


Ada yang tak kenal dengan mamat bernama Mark Zuckerberg (CEO & Founders Facebook)  ni ke ?

Ramai yang kenal kan ngan mamat yang jadi terkenal dan kaya kerana Facebook.

Sedikit info berkaitan perkahwinannya;
  1. Pada 19hb Mei 2012 Mark Zuckerberg dah pun menukar statusnya di facebook kepada married. 
  2. Isterinya bernama Priscilla Chan (Keturunan cina). Baru tamat pengajian perubatan.
  3. Berkahwin selepas hampir 9 tahun kenal dan bercouple.
  4. Mark Zuckerberg belajar bahasa mandarin pada tahun 2010 agar dapat bertutur dengan ahli keluarga Priscilla yang hanya bertutur dalam bahasa cina. 
  5. isterinya Berumur 27 tahun, manakala Mark zuckerberg berusia 28 tahun 
  6. Diraiikan dalam satu majlis tertutup yang serba ringkas.
lain-lain info boleh google ya...hihih entry sesaje je ni sebagai pemanas badan selepas hampir 3 hari hanya entry auto publish je keluar kat blog ni. Thank pada korang yang sudi singgah ke sini sepanjang 3 hari ni ya (Jumaat - ahad). Nanti saya terjah balik

Ada yang nak tahu kenapa hanya entry auto publish je?

Next entry eik story mory pasal sebab musababnya... Daaaa!!!!

2 comments:

  1. orang kaya pun buat majlis simple je.. orang miskin sampai berhutang nak buat majlis besar besaran..hehe

    ReplyDelete
  2. lamanya diaorang oenal sampai 9 tahun..
    anak-anak nanti mesti comel..ala2 Chinese looks gitu..
    memang sepadan :)

    ReplyDelete