Rabun Mata : Doa dan cara mengatasinya

Ada yang alami monday blues ke hari ni?

Kalau ada pe kata kita warm up dengan try ujian mata ni dulu. Jangan risau , mudah je nak test mata ni. Just a simple test untuk check sama ada kita ada masalah rabun dekat atau tidak je.

So, dah sedia nak check mata korang?

Okey pada yang nak buat ujian mudah check sama ada, kita ada masalah rabun dekat atau tidak, just
  • Tengok gambar kat sebelah ni 
Korang nampak siapa dalam gambar tu?

Albert Einstein atau Marilyn Monroe ?

Kalau korang nampak :


  1. Albert Einstein - Maksudnya mata korang masih dalam keadaan okey dan tiada masalah mata.
  2. Marilyn Monroe - Berkemungkinan korang ada masalah rabun dekat

Note: Pada yang nampak Albert Einstein, cuba langkah beberapa langkah kebelakang sambil mata memandang ke gambar di atas ni, Berhenti melangkah bila korang dah nampak rupa Marilyn Monroe dalam gambar tu.

Doa & cara Penyembuhan Rabun Mata


Bagi yang mengalami masalah rabun mata, pe kata cuba doa dan cara di bawah untuk mengatasi masalah tersebut.


Selamat Mencuba!

7 comments :

  1. uii...amie ni pun rabun gak kak..tp saje je buat2 tak rabun..huhu..kalo drive mmng la silau sgt

    ReplyDelete
  2. ada rupanya doa rabun mata ye.. baru tau.. sy ni mmg rabun jauh.. 400 kiri kanan huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. bagus tips ni..nanti boleh amal kan .

    ReplyDelete
  4. anak anak saya memang suka makan carrot..baby carrot lagii la.. kejap je habis.. harap harap diorang takkan ada masalah rabun mcm saya..hehe

    ReplyDelete
  5. member opis ada tunjuk doa nih...
    boleh kita amalkan...

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas info dan petua ni kak :)

    ReplyDelete