Gadget Dapur dan anda!


Hihihi memang sedikit terasa bila first time tengok gambar kartun kat sebelah ni. Soooo Trueeee!!!

Memang ada pun barangan letrik yang tak diguna pakai langsung kat dapur tu. memang mengambil ruang sungguh.

Kekadang rasa nak let go je, dari pada duk bersimpan tak pakai baik di jual kan. Agaknya ade ke orang yang nak beli peralatan letrik second hand?

Nasib baik ada di antaranya memang bukan hasil dari duit poket sendiri. Tak de la rasa terkilan sangat tak pakai, cuma sedikit rasa bersalah sebab peralatan tu tak digunakan. Hadiah masa kahwin dulu, dengan microwavenya , sandwich makernya, dan yang terbaru beli bread maker pastu tak berfungsi nak hantar baiki tak terhantar-hantar lagi (-_-)

Korang pulak ada ke yang alami situasi cam saya ni , banyak peralatan memasak sampai mengambil ruang atau korang ada banyak peralatan memasak tapi hanya guna certain peralatan sahaja?



Pernah tak korang di perli oleh hubby , contoh " Oven dah ada bila nak membakingnnya, takkan nak duk terperap je oven tu....?"

Atau korang tak ada mana peralatan untuk memasak sampaikan nak kena guna pakai apa yang ada je, contohnya nak pukul telur buat kuih tak de whisk senduk pun jadi la.

Sumber gambar disini

6 comments:

  1. hahaha sama la ngan aku ...
    tak de oven beli tp tak de guna pun ...kikiki

    ReplyDelete
  2. gadget dapur saya masih belum lengkap...bila perlu jer beli sbb selalunya nak shopping barang dapur ajak husband so husband selalu kata " brg kklu guna sekali dua jer x yah beli, karang berkarat jer kt dapur.

    ReplyDelete
  3. pak dakEpal selalu cakap..
    oven mummy korang tu perabot hiasan je kat dapo.. kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  4. hahaha..best entri ni...

    penuh gejet dari masakan yg best2 :)

    ReplyDelete
  5. huhuhu...amie lngsung xde gajet best2.,..hehe

    ReplyDelete
  6. Setakat ni juz ada yang perlu jer.. Banyak lagi yang di idam2.. Tapi memikirkan ruang dapur yang sempit so abaikan je keinginan tu.. Hewhew.~~

    ReplyDelete