My sis selalu terkena...


Sekadar Peringatan bagi yang guna computer di pejabat atau di cyber cafe atau yang sewaktu dengannya.



Gara-gara tak rajin / terlupa nak sign out kerap juga keluar status yang tah apa-apa di wall my sis (adik bongsu). Lagi pun dia rajin pinjam lappy abang dia, ada la tu yang suka nak mengusik saje post status ngarut-ngarut.

So pada yang sign in facebook then kalau rasa perlu tinggalkan lappy atau computer sebentar, elok la sign out dulu. Mana tahu kan ada yang sesaje nak post status yang tak sepatutnya atas niat bergurau atau niat "busuk" sengaja nak jatuhkan kita.

 (^_^)

9 comments:

  1. paling bahaya, guna komputer public utk buat online banking! Ini paling, paling merbahaya. Elakkan terus.

    ReplyDelete
  2. hehehe.. haah.. zura pon selalu tinggalkan pc cam tuh jek.. tapi setakat nih x de kes lagi laa.. lepas nih kena lebih hati2~

    ReplyDelete
  3. hahahah sy selalu jugak kene..

    ReplyDelete
  4. Mmg rajin logout :) bahayakan.. Lebih2 lg yg ada niat tak baik.

    ReplyDelete
  5. termasuk perangkap sendiri...takutnya..

    ReplyDelete
  6. kalau kat ofis bos mmg da warning alway lock pc walau pun cuma nak ambik print out kat printer..so memang jadikan habit..kalau login kat pc awam mmg saya logout..alhamdulillah so far takde terkena lagi..tapi risau kan..

    ReplyDelete
  7. pernah dulu..zaman yahoo group..ada hamba Allah yang postkan ke yahoo group kitorang...emel2 peribadi sorang kawan dalam group tu..amat memalukan sebab semua rakan2 dlm group dapat baca emel tu. kesian dia. ni semua pasal tak log out pc lah ni..

    ReplyDelete
  8. kalau kat lappy sendiri x logout...tp kalau kat luar kompem logout

    ReplyDelete
  9. kawan abang eliss selalu kena. tapi kwn2 dia dah boleh agak dah yang dia dah terkena :p

    ReplyDelete