Terlajak post status... camna tu, berani tanggung ke?


Bila ada yang buat status begini

dan


Sememangnnya sudah tersurat Pandalela menang Gangsa untuk acara terjun 10m...

Agaknya bagaimana reaksi si pemilik status FB di atas ya dengan pencapaian Pandalela ni?

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak update status di FB dan dah diprintscreen tanggung la sendiri....

So peringatan buat yang rajin update status di FB or twitter , beringat la, kalau di dunia orang boleh printscreen setiap status yang kita update tidak kira status itu bermanfaat atau sebaliknya, Apatah lagi di akhirat nanti kesemua yang kita type atau kita lakukan akan dibentangkan dihadapan kita untuk di nilai.

Jika baik dan bermanfaat status yang kita update maka pahala la ganjarannya, jika sebaliknya .......

Note : Tahniah buat Pandalela

9 comments:

  1. hahaha..utk bro yg post status mcm xder tamadun nieh..sggp ke potonggggg??rela??hahaha..len kali up status tue..pikiaqqq skit..

    ReplyDelete
  2. ntah pape punya pemikiran. sedor ke tidak semuanya di tangan Tuhan. Takde apa yg mustahil. Nasib Pandelela tak memang emas, kalo tidak lagi maluuuu

    ReplyDelete
  3. ahaha..abih la mamat ni..pakat kena sunat sekali lagi kot..

    ReplyDelete
  4. perrggghhh.. silalah kerat K**e anda!!

    dia tak tahu ke rezeki tu kat tangan Allah.. main sedap cakap jek!!

    geram betol dgn orang yang suka update status ikut sedap jari dia jek!

    ReplyDelete
  5. apalagi..janji harus ditepati ler..hahhahaha

    ReplyDelete
  6. terpaksa laa potong lagi sekali :p menang lagi satu pingat buat malaysia :)

    ReplyDelete
  7. aduh dah terlepas cakap pulak....
    macamana tuh....keratlah hik..hik..

    ReplyDelete