Sila Check cara pemakaian samping suami korang


Adakah sampingnya dipakai :

Di bawah lutut ?

atau 

 Di atas lutut ?





Fakta Pemakaian samping oleh Prof Madya Datuk Paduka Dr. Mohd Rosli Saludin ( Timbalan Dekan Pengajian Siswazah UPSI ) mengikut kiasan orang dulu-dulu  :
  • Di Bawah Lutut : Bermaksud Sudah Berkahwin


  • Di Atas Lutut : Masih Bujang


  • Sudah Berkahwin - Bersamping singkat tandanya mahu menambah isteri









Rasanya kurang tepat kot..

Dek kerana penyataan di atas, gigih check album raya tahun-tahun lepas, tgk my hubby pakai samping paras lutut, adik lelaki yang belum kahwin pulak ada yang suka pakai samping melepasi paras lutut. camna tu?

7 comments:

  1. ramai orang sebut sampin kan instead of samping. hubby kita jarang jugak pakai samping. masa nikah dulu jer kot. kalau family eliss lak, kalu raya, kain pelikat tu jadikan samping.kira semua dah kawen :)

    ReplyDelete
  2. Pebenda lah 'fakta' prof madya tu...bikin malu aja...
    Langsong tak boleh pakai!
    Hahaha

    ReplyDelete
  3. suami saya tak suka bersamping.. leceh katanya..hehe

    ReplyDelete
  4. urrmm.. cam pelik jek.. nanti nak cek balik hubby pakai samping cam ner.. rasanye bawah pada lutut..:)

    ReplyDelete
  5. hahaha.kelakar pun ada.pakai sampin masa mula2 kawen je
    skrg pakai uniform sbb kena keje hari raya ;)

    ReplyDelete
  6. hahaha .. lawak.. moral of the story jangan suoh somi pakai sampin langsung ..

    ReplyDelete