Adam dan Hawa Episod 9, 10, 11 & 12



Bagaimana menarik tak drama bersiri Adam dan Hawa ni? Rata-rata ramai yang berpuas hati kerana jalan ceritanya sama macam dalam novel kan?

Lakonan Aaron Aziz dan Nadiya Nissa pun bestkan?

Bagi yang terlepas mengikuti mana-mana episod boleh ke entry " Drama Adam dan Hawa di astro " dan entry " Adam dan Hawa Episod 5, 6, 7 & 8 " untuk mengetahui sinopsis setiap episod.

Okey la seperti entry sebelum ni , entry ni pun just nak kongsi video promo dan sinopsis drama Adan dan Hawa ni juga. Video Promo untuk minggu ketiga Episod 9, 10, 11 & 12 boleh tonton dibawah.




.

Sinopsis Episod 9 


(Episod 9) - Dee bengang terus lalu berlalu dengan dendam pada Ain. Sementara Cikgu Zauyah kecoh hal Ain mula mengatal dengan Adam.

Dee sanggup berjumpa dengan Ain untuk pertahankan haknya. Ain tergamam bila mulut Dee tuduhnya yang bukan-bukan tapi Ain pantas memintas mengatakan bukan dia seorang aje perempuan yang Adam keluar sekarang ni…ramai lagi..!! Dee makin bengang.

Sejak kejadian tu Ain mula jual mahal dengan Adam. Bila berjumpa ada aje `pertengkaran` kecil. Namun Adam suka bila Ain marah begitu…cute..!

Bukan Dee aje yang serang Ain, Cikgu Zauyah dengan mulut lasernya. Ain makin berang melihat kini dirinya jadi bahan gossip di tadika.

Dee bermuka-muka bila dengan Adam supaya Adam terus bersamanya. Adam mula rimas dengan Dee yang over hingga terjadi pergaduhan antara mereka. Dee makin sakit hati..!


Sinopsis Episod 10



(Episod 10) -  Kak Rubi meminta Ain membantunya menghantar barang kepunyaan Kak Zah di rumah. Ain berat hati kerana dia tak nak langsung bersemuka dengan Adam. Ain berbelah bagi antara kerja dan peribadinya…buntu Ain..!

Ketika Ain sampai dipintu belakang rumah Kak Zah..tak berkunci..Ain masuk kerana pasti Adam tiada di rumah seperti yang diberitahu..

Kemunculan Adam mengejutkan Ain. Tak sempat menjelaskannya kelihatan beberapa lelaki kupiah masuk ke dalam rumah…Ain dan Adam terus panic..

Sinopsis Episod 11



(Episod 11) - akan di update kemudian


Sinopsis Episod 12


(Episod 12) - Ain ingin bercerai? Kebenciannya terhadap Adam Mukhriz membuak-buak sehingga ingin meminta cerai daripada Adam Mukhriz. Apakah respon ibunya terhadap tindakan drastik Ain ini?

4 comments:

  1. selalu dgr cite ni best..tp x pena tgk ..

    ReplyDelete
  2. nape x leh tgk episode 9 tu ye,...

    ReplyDelete
  3. napa x leh 9 n 10 nie...dr smlm try...

    ReplyDelete
  4. Salam tuan punye blog...sy nak wish million thank you sbb upload drama ni dlm blog you.
    Sy xde astro mustika HD....so mmg blog awak ni je lah satu2 channel utk sy tgk drama
    Adam & Hawa ni....timer kasih ye!!!!

    ReplyDelete