Gaji vs. Harga rumah : Dulu vs. Sekarang




Hmmm sekarang ni semakin hari harga rumah makin naik kan? terlambat sikit je terasa perbezaannya. Jika ada kenalan kita beli rumah awal tahun dulu harga sekian-sekian, bila time kita beli sekarang harganya pasti berubah, tak banyak sikit pasti naik kan, even rumah tersebut terletak di taman perumahan yang sama.

Gaji?

7 comments:

  1. gaji nak naik punyala selowww...erm

    ReplyDelete
  2. kena buat keja lain utk top up gaji tu yang memang x berapa nak banyak tu.rumah eliss sendiri, tahun lepas beli below 200 K , skang nearly 300K..memang x patut !

    ReplyDelete
  3. Betul tu, MJ ada plan nak beli rumah tapi bukan sekarang..
    Bila tengon trend harga rumah rasa gerun, adakah mampu bila sampai saatnya nak membeli nanti..huhuu

    ReplyDelete
  4. rasanya gomen patut do something la kan...

    ReplyDelete
  5. sekarang ni nak beli umah nak dekat juta2. baik beli tanah buat sendiri. beli umah beratus ribu tapi kecik x best jugak. ade tanah buat umah besar2 lagi untung

    ReplyDelete
  6. lalalala..tumpang tengok je la rumah contoh tu..hehehe..

    paling untung pekerja asing yg kontrak buat rumah tu.. sebelum siap dapat jugak merasa duduk2 labuh punggung di rumah beberapa juta..hehehe..

    ReplyDelete