Singgang ayam my style


Atas permintaan "bigboh" yang teringin nak makan singgang. Bila tanya nak makan lauk apa untuk tengah hari jumaat last week, my hubby request nak makan singgang.

Dek kerana stok ikan tak de, 'bigboh" request buat jugak singgang tak kisah la singgang ayam pun ayam la. Janji singgang. Dah macam orang preggy mengidam pulak eik. (^_^) hehhe

Tak kisah la, lagipun kalau tak kerana ada permintaan rasanya tak de la saya nak masak singgang ayam ni. Pas-pas ni boleh la buat lagi kan.

Actually my hubby suka makan budu sekali dengan kuah singgang tu. Terutama kalau dapat singgang ikan aya makan pulak dengan budu dan nasi panas-panas memang laju je dia makan. Untung dapat suami yang berselera simple ni kan?

Suami korang pulak cerewet tak bab makan?

Tapi simple-simple pun, bila time dia request nak makan sesuatu yang tak pernah wife dia masak, boleh naik pening jugak. Mula la duk google cari resipi hihih...

Berjasa betul pak cik google dan blogger-blogger masakan yang rajin duk kongsi resipi kan?

5 comments:

  1. so far penah makan singgang ikan je
    tak penah pulak makan singgang ayam
    suami saya pun jenis simple jugak..senang bela ;)

    ReplyDelete
  2. saya suka yg sup sup ni.. nampak sedap je hehehehe

    ReplyDelete
  3. singgang ayam? tak pernah buat lagi kak...hubby amie pun sama tetiba ada angin nak makan benda yg x prnah masak..huhu

    ReplyDelete
  4. lawak baca komen irfa "senang bela"

    jenis orang belah pantai timur senang kot..bagi je apa apa cicah budu.. hehehe.. husband saya suka singgang daging..tapi lain dari singgang yang org johor buat.. singgang johor pun saya fail lagi..apalagi singgang pantai timur..

    ReplyDelete