Bagi yang malas ke toilet


Ada tak antara korang yang ada perasaan malas nak pergi ke toilet untuk buang air kecil?

Mungkin atas faktor:

  • Banyak kerja
  • Ketiadaan air
  • Tandas awam yang kotor
  • Ramai orang
Ada ke?

Kalau ada boleh la join segelintir wanita rakyat jepun yang memilih untuk pakai diapers untuk elak dari pergi ke toilet bagi buang air kecil.


Japanese media report the trend of wearing adult diapers is becoming increasingly popular, especially for women looking to save time.  ~ malaysiandigest.com ~

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh baca di malaysian digest online tak pun kalau pandai baca jepun boleh baca kat link ni  "ズボラの最終形か? オムツ女子の生態"  atau boleh baca di artikel " "Adult diapers a surprising new trend among Japanese women"

Persoalannyakan.. kalau korang sanggup ke nak pakai diapers semata-mata malas nak ke tandas dan sebab nak jimat masa?

Kalau atas faktor umur dan tak sihat tu lain cerita kan?

8 comments:

  1. alahai..tak sanggupnya..saya rela tahan dari buang air dalam diapers..hahaha..

    ReplyDelete
  2. ish.. tak lalu la nk terpengap je..

    ReplyDelete
  3. tak sanggup laa.. pastu tak reti nak kecing dalam tuh..hahahaha..pelik2 sungguh~

    ReplyDelete
  4. mmg tak selesa pakai gini...
    buat apa nak susahkan diri pula tahan buang air kecil.......

    ReplyDelete
  5. hahhaha klakar je kena pakai pempers dek malas hahaha

    ReplyDelete
  6. diorang tak solat x per laa mcm mana pun , kalau boleh nak buang air besar dlm tu gamaknya :P

    kita yg period pun rimas kan pakai pad.

    ReplyDelete
  7. rasanya memang tak de yang sanggup..

    ReplyDelete
  8. ishh nanti leh kena penyakit ruam lampin lak..

    ReplyDelete